Thursday, 18 Oct 2018

Arhiva Artică a Lumii pentru ziua apocalipsei

Arhiva Artică a Lumii se va deschide în Norvegia unde cele mai valoroase cărți ale lumii vor fi stocate în format digital pentru a fi protejate de apocalipsă.

Aceste valoroase cărți vor fi stocate în format digital, dându-se astfel posibilitatea supraviețuirii lor în cele mai drastice condiții, inclusiv cele ale unui război nuclear.

Seiful, denumit Arhiva Artică a Lumii, își are baza în Svalbard care este deja reședința Băncii Globale de Semințe – o uriașă colecție de semințe care va permite umanității să supraviețuiască dacă resursele alimentare vor fi epuizate, scrie saccsiv.

Svalbard este o zonă extrem de sigură, ținând cont că Norvegia deține suveranitatea asupra arhipeleagului prin Tratatul Svalbard, semnat în anul 1920 de către 42 de țări, prin care Svalbard a devenit zonă demilitarizată.

Pentru a stoca datele ca film, se va folosi în locul hard drivereleor sau a altor forme de stocare o nouă și incredibilă tehnologie aparținând firmei Piql.

Având expertiză în film și utilizând atât fonduri europene cât și apelând la sprijinul Consiliului Norvegian de Cercetare și Inovație din Norvegia, Piql a derulat vaste cercetări în film ca și mediu de stocare.

Discutând cu NRK, crainic la televiziunea națională norvegiană, Kartrine Loen Thomson de la Piql i-a spus:

”Credem că putem salva datele pentru o întreagă perioadă de 1000 de ani folosindu-ne de tehnologia noastră.”

Filmul va fi stocat în subteranul unei mine adânci, numită Mina 3, înghețată, în stare de îngheț permanent, care îi asigură menținerea unei temperaturi constante.

Pal Berg, de la SNSK, o firmă minieră norvegiană, a spus:

”Putem avea certitudinea în mod rezonabil că niciun atac militar nu se va produce.”

Până în prezent, Marea Britanie și Statele Unite nu au decis să-și stocheze nicio arhivă națională în interiorul criptei, însă pot opta să se alăture Braziliei și Mexicului în a-și salva datele ceva mai târziu.

Eric Cardoso, de la Arhivele Naționale ale Mexicului, a spus:

”Am un presentiment că ar trebui să-mi stochez memoria națiunii mele pe insula artică.”

Biblioteca pentru Apocalipsă se va afla alături de Banca pentru Semințe în pustietatea artică a zonei Svalbard din Norvegia.