Carnavalul
Presa europeană informează cum că, la Biserica Albă – orășel simpatic din Voivodina – are loc carnavalul, care după carnavalele din Venezia, Cannes și Monte Carlo, este cel mai cunoscut din Europa.
În teritoriul Serbiei contemporane, acesta este, cu siguranță, cel mai vechi, având în vedere că în diferite forme se menține încă din anul 1828, cu pauze doar în cursul Primului și al Doilea Război Mondial, anunță rtv.
Așadar, la Biserica Albă, în îndepărtatul an 1828, a fost organizat primul carnaval după modelul celui mai vechi din lume – celui din Keln (Germania).

Carnavalul
În cadrul tradițiilor zonale și la Grebenaț se organizează manifestarea numită ”Fășanc”, iar termenul vine din germană și se traduce ”mască”, extinzându-se în zona ortodoxă a Banatului de Sud, la români și sârbi.

http://decenei.com/wp-content/uploads/2018/01/karnevalcvecabelacrkva800.jpghttp://decenei.com/wp-content/uploads/2018/01/karnevalcvecabelacrkva800-150x150.jpgDeceneiActualitateBanatul de sud,Biserica Albă,carnaval,Făşanc,Grebenaţ,lromâni,sârbi
Presa europeană informează cum că, la Biserica Albă – orășel simpatic din Voivodina – are loc carnavalul, care după carnavalele din Venezia, Cannes și Monte Carlo, este cel mai cunoscut din Europa. În teritoriul Serbiei contemporane, acesta este, cu siguranță, cel mai vechi, având în vedere că în diferite...