Monday, 15 Oct 2018

Cotidianul Pančevac și primul supliment în limbile comunităților etnice

1

Cititorii cotidianului ” Pančevac” din Panciova, vineri, 10 iunie, au avut ocazia să răsfoiască primul supliment în limbile comunităților etnice, de data aceasta în limba română cu traduceri în limba sârbă.

Acest supliment face parte din proiectul susținut financiar de către orașul Panciova în competiția din acest an pentru cofinanțarea proiectelor privind informațiile publice, relatează portalul evrsac.
Resursele alocate din acest proiect vor permite personalului redacțional celei mai vechi reviste săptămânale din Balcani, să realizeze suplimente și în limba macedoneană, slovacă și maghiară, bineînțeles, cu traducerea textelor în limba sârbă.
Textele pentru prima apariție a „ziarului în ziar”, sunt semnate de Christian Bălteanu, profesor de limba română și fostul jurnalist  al cotidianului „Pančevac”, iar ilustrațiile folosite în supliment sunt din colecții particulare și din arhiva Școlii Generale „Coriolan Doban” din Coștei.
De data aceasta, accentul a fost pus pe teme din domeniile educației, culturii și tradițiilor românilor din Banatul de Sud, iar în numărul viitor al suplimentului în limba română în mare vor predomina texte despre sport și despre informarea românilor din Banatul sârbesc.