Tuesday, 16 Oct 2018

Dacia – maşini electrice „şocant de ieftine”

Dacia - maşini electrice

Dacia - maşini electrice

Renault a dat lovitură cu Dacia, după ce a preluat fabrică de la Mioveni şi a lansat o serie de modele low cost cu care a avut un succes teribil.
Industria auto intră acum în epoca maşinilor electrice cu zero emisii, însă momentan preţul de achiziţie este destul de ridicat pentru o asemenea maşină. Aici intervine Dacia, care vrea să producă cele mai ieftine modele electrice de pe piaţă.
Ca parte din Alianţa Renaul-Nissan, Dacia are la dispoziţie deja tehnologia necesară. Şeful Alianţei, Christophe Kugler, a declarat revistei Auto Express că planurile sunt deja avansate, scrie all4romania.
Nu o să schimbăm teritoriul brandului nostru. Beneficiem de putere Alianţei şi de tehnologia existenţa pe care putem s-o implementăm către Dacia. Avem toată tehnologia EV necesară, ea este acolo. Există o diferenţa de 3-4 ani între cel mai avansat model Renault-Nissan şi tehnologiile pe care le avem acum. O să ne îndreptăm către ele atunci când aceastea vor fi accesibile”, a spus Kugler.

Dacia - maşini electrice
Revista britanică scrie că Dacia va profita de tehnologia de pe Renault Zoe, una din cele mai avansate de pe piaţă. Modelul a fost relansat anul trecut cu o autonomie de 400 km la o singură încărcare.
Dacia studiază şi tehnologia autonomă, iar modelele următoare vor fi dotate cu cu control automat al vitezei de croazieră.