maru-adam-eva
Din copilărie ne-au convins că Mont Everest-ul este cel mai înalt munte din lume, că nu ar trebui să exagerăm cu dulciuri deoarece vom fi hiperactivi și că trebuie să purtăm căciulă atunci când este frig.
Dacă auzim ceva destul de des, vom începe să credem în ideea respectivă, ceea ce nu înseamnă că ea este și adevărată. Iată câteva idei preconcepute, găsite pe vestinet.rs, total demistificate de experți:
– Majoritatea oamenilor cred că cafeaua este făcută din boabe, dar experții susțin că este formată din seminte pe care le numim „boabe”.
– De obicei, toată lumea crede că cameleonii își schimbă culoarea pentru a se adapta la mediu înconjurător, dar ei, de fapt, o fac în funcție de starea de spirit, temperatură și expunere la lumină.
– Muntele Everest este cunoscut ca cel mai înalt munte din lume, dar cu toate că vârful muntelui este mai înalt decât orice alt vârf deasupra nivelului mării, muntele Mauna Kea este cel mai mare, dacă se măsoară înălțimea muntelui de la bază până la vârf.
– Marele Zid Chinezesc este vizibil din spațiu? Astronauții de pe Apollo nu au confirmat că au putut vedea zidul  de pe Lună.

mount everest
– Este preconceput că un an uman este echivalent cu șapte ani ai câinelui. Posibil, dar acest lucru nu se aplică la toate rasele de câini, în mare depinde de rasă și de mărimea câinelui.
– Toți am învățat la școală că Pământul se învârte în jurul Soarelui. Din punct de vedere tehnic, ceea ce se întâmplă este că Pământul, Soarele și alte planete se învârt în jurul centrului sistemului solar.
– Diferitele părți ale limbii detectă gusturi diferite, ceea ce înseamnă că diferite părți ale limbii detectă diferite gusturi? Greșit! Acest lucru a fost respins în mod științific. Toate papilele gustative provin din toate părțile limbii, deși diferite părți ale limbii sunt mai sensibile la anumite gusturi.
– Mulți cred că arahidele aparțin familiei de nuci, dar ele de fapt aparțin familiei de leguminoase, împreună cu fasolea, mazărea, soia, migdala și roșcova.
– Se spune adesea că copiii sunt plini de energie după ce au consumat dulciuri. Dar acest lucru nu este adevărat, deoarece cercetările au confirmat faptul că zahărul nu cauzează în nici un mod hiperactivitatea.
– Majoritatea crede că oamenii au cinci simțuri. Dar, există cel puțin nouă simțuri, în timp ce mulți oameni de știință cred că există douăzeci.

gusturi
– Se crede că vikingii purtau pălării cu coarne, dar nu există nici o dovadă că acest lucru este adevărat.
– Se crede că fructul interzis din Cartea Făcerii este mărul. Dar nicăieri în Biblie nu se menționează mărul ci rodul pomului cunoștinței.
– Opinia înrădăcinată este că vitamina C este eficientă în lupta cu răceala. Dar, experții au subliniat că există puține sau nici o dovadă că vitamina C în orice mod ajută în tratamentul răcelilor.
– Romanticii pot fi dezamăgiți, pinguinii nu stau împreună pe toată durata vieții. Pinguinii sunt în majoritate monogami, dar unele specii au un singur partener pentru un sezon de reproducere, dar anul viitor foarte probabil vor găsi un alt partener.

http://decenei.com/wp-content/uploads/2016/05/maru-adam-eva.jpghttp://decenei.com/wp-content/uploads/2016/05/maru-adam-eva-150x150.jpgDeceneiȘtiințademistificare,experții,Idei,preconcepute,răceala
Din copilărie ne-au convins că Mont Everest-ul este cel mai înalt munte din lume, că nu ar trebui să exagerăm cu dulciuri deoarece vom fi hiperactivi și că trebuie să purtăm căciulă atunci când este frig. Dacă auzim ceva destul de des, vom începe să credem în ideea respectivă,...