Fostul director al Teatrului de Vest din Reşiţa, Dumitru Nicolae Vlădulescu a scris o piesă de teatru în 4 ore şi a montat-o în 4 zile! Producţia artistică a fost pusă în scenă sâmbătă, 22 aprilie 2017, de către trupa de teatru ”Neica” a Societăţii Culturale ”Mihai Eminescu” din Coştei, în deschiderea celei de-a 45-a ediţii a ”Zilelor de Teatru ale Românilor din Voivodina”. În competiţie, care se va încheia în data de 7 mai, s-au înscris 7 trupe de teatru din 7 localităţi.

Deschiderea festivalului de teatru a avut loc la Casa Culturală din Coştei, cu piesa „Prinţesa nebună“ – scenariu, costume şi regie semnate de N.D. Vlădulescu, cel care de 5 ani se ocupă voluntar de performanţa artistică a trupei ”Neica”. Jucat în faţa unei săli arhipline, spectacolul i-a avut ca protagonişti pe actorii amatori Amelia Bălăgean, Eugenia Geny Prodan, Marius Savu şi Viorel Bălăgean. Atestată documentar la 1873, trupa ”Neica” este una dintre cele mai vechi trupe de teatru de amatori din Europa, scrie expressdebanat.

Fostul director al Teatrului de Vest din Reşiţa a mărturisit că încă din anii ‘90 şi-a făcut „un fel de misiune de a lucra cu românii din Serbia, iar de 5 ani mă ocup de mişcarea teatrală de la Coştei, a Societăţii Culturale ”Mihai Eminescu”. De 5 ani, fac câte un spectacol pentru Zilele Teatrului de Amatori în limba română din Voivodina“.

Vlădulescu a mai spus că, în curând, va monta un nou spectacol de teatru în Austria. De asemenea, în 5 mai a.c. va participa la un spectacol de caritate la Gura Humorului, organizat de poetul Sorin Poclitaru.

http://decenei.com/wp-content/uploads/2017/04/princesa800.jpghttp://decenei.com/wp-content/uploads/2017/04/princesa800-150x150.jpgDeceneiCulturacasa,Coștei,Culturală,Dumitru Nicolae Vlădulescu,Reşiţa,teatru,Teatrul
Fostul director al Teatrului de Vest din Reşiţa, Dumitru Nicolae Vlădulescu a scris o piesă de teatru în 4 ore şi a montat-o în 4 zile! Producţia artistică a fost pusă în scenă sâmbătă, 22 aprilie 2017, de către trupa de teatru ”Neica” a Societăţii Culturale ”Mihai Eminescu” din...