Tuesday, 23 Oct 2018

Prof. Mihai Spăriosu la Facultatea de Filosofie din Novi Sad

Dl academician Ioan-Aurel Pop, dl prof. Mihai I. Spariosu (în mijloc) şi prof. Vasile Boari

Recent, la Facultatea de Filosofie din Novi Sad, profesorul Mihai Spăriosu, eseist, critic literar, traducător şi profesor universitar  la Universitatea Georgia din SUA,  a ţinut o prelegere.

Mihai Spăriosu este director academic al Institutului de Studii Europene al Universităţii Georgia , SUA. Prof. dr. Spăriosu  a venit la Novi Sad prin programul Fulbrait, principalul program internaţional pentru schimburi în domeniul învăţământului. În sala arhiplină de seminar  a Departamentului de Limbă şi Literatură Română, el a ţinut o prelegere despre personalităţile multiculturale din Banatul istoric, cu accent pe opera şi viaţa lui Paul Iorgovici Bănăţeanul, scrie rtv.rs.

Acest profesor universitar  a absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universităţii din Bucureşti, unde a şi predat un timp , iar după aceea a continuat cariera de profesor în Statele Unite ale Americii, unde a obţinut doctoratul. Este autorul mai multor lucrări ştiinţifice. Mihai Spăriosu este născut în Banatul românesc, însă părinţii lui îşi trag originea din Vârşeţ şi Uzdin.