1-foto-4-sebastian

Sebastian Checi din Torac este un artist autodidact. Are 31 de ani şi a terminat şcoala medie cu profil mecanic, dar ceea ce acest tânăr face cu mâna lui, admiră mii de ochii. Cine vede desenele lui, realizate ,,doar” în creion, este uimit cât de realiste sunt.

Despre pasiunea pentru desenul realist, Sebastian ne-a mărturisit:

,,Reproducerea în creion după fotografie necesită mult timp şi răbdare şi nici nu prea este catalogată ca artă.  Părerea mea e  că arta este liberă atâta timp cât exprimi ceva, iar în fiecare desen transmiţi creativitate şi sentiment. Trebuie înţeles de la bun început că eu nu m-am născut cu hârtia şi creionul în mână.  Totul am învăţat pe parcurs, desenând. Am desenat cu creion, pe hârtie simplă, până mi-am dat seama ce înseamnă să acorzi un pic  de atenţie detaliilor. Cei care îmi văd desenele realiste spun că la prima vedere par că sunt poze adevărate. E vorba de multe ore de muncă şi o răbdare extraordinară”.

1-foto-5-sebastian

1-Sebastian-Checi

Sebastian face desene şi la comandă, portrete, redă autovehicule moderne şi vechi, dar şi personaje din desene animate, filme şi artişti cunoscuţi din lumea muzicii (Jimmy Hendrix, Metallica…). Fiind vânzător la o prăvălie din Torac, Sebastian nu are mare posibilităţi de a se prezenta la expoziţii mari, aceasta fiind dorinţa lui cea mai mare.

1-foto-2-sebastian

1-foto-6-sebastian

Poate că vom vedea într-o bună zi desenele lui pe coperta unei reviste de modele de autovehicole sau că va fi angajat la o mare firma de design. În tot cazul, acest talent minunat, poate încă nedescoperit, cu siguranţă trebuie susţinut!

Florin Rașa (Tinerețea 12, 2014)

http://decenei.com/wp-content/uploads/2016/07/1-foto-4-sebastian.jpghttp://decenei.com/wp-content/uploads/2016/07/1-foto-4-sebastian-150x150.jpgDeceneiCulturaautovehicole,desene,desene animate,design,filme,portrete
Sebastian Checi din Torac este un artist autodidact. Are 31 de ani şi a terminat şcoala medie cu profil mecanic, dar ceea ce acest tânăr face cu mâna lui, admiră mii de ochii. Cine vede desenele lui, realizate ,,doar” în creion, este uimit cât de realiste sunt. Despre pasiunea...