Sunday, 21 Oct 2018

Transformarea corpului în iluzii optice senzaționale

iluzii

iluzii

Există artiști care creează iluzii și estompează granița dintre ceea ce este real și ceea ce este fals. Mirjana Milošević, artista din Serbia intră în această categorie.

Ea se definește drept „un iluzionist al pielii”. După ce o să-i vezi operele, ai să înțelegi de ce. Milošević folosește machiajul pentru a se transforma în chipuri fascinante (și uneori sinistre).

Scopul este „să facă oamenii să vadă ceva ce nu există în realitate, folosind numai machiajul”, explică artista, scrie incredibilia.

Procesul durează câteva ore. Milošević spune că partea cea mai grea este să-și obișnuiască mintea, să aplice machiajul în sens invers, deoarece se uită în oglindă atunci când lucrează.

O altă provocare este să-și țină respirația pentru perioade mari de timp, pentru ca iluzia să fie „de succes și perfectă”. Artista obține efectul 3D folosind diferite nuanțe ale aceleași culori și multe efecte de umbră.

iluzii

În 2016, Milošević a câștigat primul loc la competiția internațională NYX Face Awards, pentru un omuleț pe arcuri care iese dintr-o cutie. Poți să vezi câtă atenție acordă detaliilor în această filmare.