Sarmizegetusa Regia în imagini unice

Oct 28, 2015

3.jpg

Cei care urcă în aceste zile în Sarmizegetusa Regia au ocazia să ajungă în mijlocul unui peisaj de poveste. Fostul oraş antic, cosmopolit, al dacilor este înconjurat de o pădure de fagi ale căror frunze ruginii l-au transformat într-un loc de vis.

O demonstrează seria de fotografii aeriene din Sarmizegetusa Regia, realizate cu ajutorul unei drone şi publicate de Bogdan Brylynski. În imagini sunt prezentate ruinele vechilor temple ale dacilor, înconjurate de pădurea intens colorată, iar o parte dintre ipostazele Sarmizegetusei sunt unice, scrie adevarul.ro.

2.jpg

Sarmizegetusa Regia a fost centrul economic, religios şi politic al Daciei, înainte de războaiele daco-romane din jurul anului 100. Oraşul antic, înconjurat de zidurile ce pot fi văzute şi în prezent, se întindea pe o suprafaţă de trei hectare, susţin istoricii, iar la poalele cetăţii, pe o rază de trei kilometri, se aflau numeroase aşezări civile.

4.jpg

Mai mult, pe vârfurile munţilor care înconjurau Sarmizegetusa Regia, dacii au ridicat cetăţi de apărare, iar în vremurile de restrişte, populaţia îşi găsea adăpost în aşezarea din munţi. Sarmizegetusa Regia a fost devastată, potrivit istoricilor, de legiunile romane.

5.jpg

A fost incendiată, iar templele ei au fost distruse şi abandonate în cele din urmă. Rămăşiţele lor nu au fost cercetate îndeajuns şi astfel nu au oferit suficiente informaţii istoricilor pentru a dezlega toate misterele capitalei Daciei. Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a fost inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

1.jpg

 

Articole similare selectate pentru tine

România are istoria scrisă în propriul ei aur

Fiind prezentă în România pentru analiza brățărilor dacice din aur, a căror autenticitate este dincolo de orice discuție, Barbara Deppert Lippitz ne spune: “Sunt unul dintre specialiștii cei mai cunoscuți, nu numai în Europa, ci în toată lumea, și spun adevărul. Civilizația dacică este magnifică, iar eu sunt mândră că mă lupt pentru daci, aici, în țara dumneavoastră.

O istorie a românilor un pic diferită de ce s-a predat…

M-am întrebat de multe ori care este motorul schimbărilor pozitive într-o societate şi trebuie să recunosc că de cele mai multe ori sunt tinerii, care refuză să accepte un adevăr relativ, mincinos și contestabil. Ei sunt cei ce nu sunt legaţi de interese politice ori religioase de moment, ei sunt cei care caută un adevăr absolut…

Istoria medicinei (III) – Medicina egipteană

Bogăţia Egiptului se datoreşte Nilului, dar şi creativităţii populaţiei care trăieşte aici. Egiptul este una dintre cele mai vechi ţări din lume, învăluită într­-un mister, care a stârnit în permanenţă un interes deosebit. Este o ţară recunoscută ca fiind izvorul civilizaţiilor clasice, de care suntem în oarecare măsură dependenţi şi astăzi. Egiptul a fost marea răspântie comercială, politică, spirituală, timp de aproape patru milenii înainte de Hristos.