Trei universități din România au intrat în topul celor mai bune din lume

Oct 29, 2015

universitatea-politehnica.jpg

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Universitatea din București și Universitatea Politehnică din București au fost incluse în topul celor mai bune instituții de învățământ superior. Topul, realizat de U.S. News&World Report cuprinde 750 de instituții universitare.

Pentru întocmirea raportului, universitățile au fost punctate după 12 criterii de performanță în domeniul cercetării academice și reputația regională și globală. „Am încercat să obținem un clasament care să constituie punctul de plecare pentru identificarea celor mai potrivite instituții pentru nevoile studenților și ale familiilor lor, indiferent dacă studenții plănuiesc să studieze aproape de casă sau vor să se înscrie la o facultate din străinătate”, a pricizat analistul șef al U.S. News, Robert Morse, printr-un comunicat de presă.

norvegiana-20-de-ani.jpg

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj

Pe primele locuri se află universitatea Harvard (100 de puncte), Massachusetts Institute of Technology (MIT) – 94,3 puncte, California-Berkley – 92,2 puncte și Stanford – 89 puncte. Pe locul al cincilea urmează universitatea Oxford (86,7 puncte), urmată de Cambridge (86,2 puncte). Prima dintre cele românești care apare în top este Babeș-Bolyai, care a obținut 40,7 puncte și este pe locul 560 la nivel mondial, potrivit topului Best Global Universities. Cu 39,8 puncte, Universitatea București se află pe locul 588, la egalitatea cu alte cinci instituții de învățământ superior: Auburn (SUA), Braunschweig (Germania), Universitatea Catolică „Sacro Cuore” (Italia), Portsmouth (Marea Britanie) și Rovira i Virgili (Spania).

universitatea-din-bucuresti-admitere-2015-700x398.jpg

Universitatea din București

De asemenea, cu 34,8 puncte, Universitatea Politehnică din București este pe locul 706, la egalitate cu Universitatea Politehnică din Montreal. Pe ultimele locuri se află Universitatea Niigata din Japonia (33 puncte), Lille II din Franța (Franța, 32,9 puncte) și Universitatea Maribor din Slovenia (32,8 puncte).

Ionuț Fantaziu

Foto: Universitatea Politehnică din București

 

Articole similare selectate pentru tine

Profesor de la Universitatea Politehnica din Timişoara, unul dintre cei mai buni din lume în domeniul automaticii

Un profesor de la Universitatea Politehnica din Timişoara a fost desemnat ca fiind unul dintre cei mai buni din lume în domeniul automaticii, ştiinţă care se ocupă cu studiul şi realizarea unor structuri şi echipamente capabile să asigure conducerea sistemelor fără intervenţia umană.