Conferința IT ”WWVršac” restabilește încrederea în viitor

Nov 10, 2015

4a.jpg

A treia ediție a Conferinței IT "WWVršac – trăiește local - lucrează global", cu siguranță a poziționat Vârșețul drept o destinație obligatorie pentru toți cei care doresc să se implice în afaceri legate de Internet.


Echipa organizatorică, condusă de Ivan Ćosić, Anđel Vujačić și Vladimir Vašalić, sponsorizată de Secretariatul Provincial pentru Știință și Dezvoltare Tehnologică și având sprijinul Municipiului Vârșeț, al „Voivodina IKT cluster” și al numeroșilor sponsori, a reușit să răspundă așteptărilor profesioniștilor IT, care au participat la conferință în Centrul „Millennium”, dar și miilor de oameni care au urmărit pe Internet evenimentele din Vârșeț.

  • La conferință au participat peste 400 de tineri care s-au decis pentru afaceri private, care nu sunt o povară pentru societate – mai mult, ei sunt aceia care, cu ideile lor, împing societatea înainte și acest lucru este un motiv suficient pentru Provincie să sprijine această întâlnire, a declarat secretarul provincial pentru Știință și Dezvoltare Tehnologică, Vladimir Pavlov.

  • Nu este vorba doar despre schimbarea climatului de afaceri în țara noastră, ci eu vorbesc despre schimbarea mediului vieții în ansamblu. Acești tineri sunt deja în Uniunea Europeană, ei au adus lumea aici, a continuat Pavlov, adăugând că o schimbare a mentalităţii cu privire la activitatea de muncă este ceva ce se schimbă încet în Serbia, însă se schimbă.

Baza ediției din anul acesta o constituie 12 povești noi, inspiratoare. Cu toate acestea, previziunile rezultatelor sunt de anvergură. Sa te familiarizezi cu carierele și secretele persoanelor de succes, este doar un segment. Al doilea segment sunt conexiunile de afaceri în rândul utilizatorilor, iar al treilea segment, cel mai important, este ideea că noile generații au un viitor în locul în care s-au născut.

5a.jpg

  • Statistica arată că la momentul de față 80 de persoane își pregătesc valizele cu intenția de a părăsi definitiv Serbia. Ceea ce se încearcă de a se arăta prin aceste conferințe, este posibilitatea de a trăi la nivel local și de a lucra la nivel global. Profesorii noștri sunt oamenii care au rămas în orașele lor, în orașele mici și operează cu succes pe piața mondială. Ei sunt aici pentru a vă inspira, a declarat Ćosić în cadrul acestei conferințe.

  • Această conferință este o dovadă că se poate opera la nivel global și dintr-un mediu cum este Vârșețul. Orașul va găsi întotdeauna o modalitate de a-i ajuta pe aceia care doresc să înceapă propria afacere în Vârșeț, a declarat Čedomir Živković, președintele Municipiului Vârşeţ, reamintind că companiile „E-inteligente Sistem” și „HiTeam” în Parcul Tehnologic din Vârșeț construiesc Centrul de date, iar pe de altă parte în Vârșeț deja operează companii IT, conduse de renumitul „Eipix”.

3a.jpg

Ediția de anul acesta a Conferinței IT "WWVršac – trăiește local - lucrează global" a fost deschisă de către Gary Whitehill, care a sosit din S.U.A., având o prelegere cu privire la secretele companiilor mari și la succesul lor rapid. Radu Ticiu din Timișoara a vorbit despre importanța învățării programării și a design-ului la o vârstă fragedă, iar una dintre cele mai bune prezentări a avut-o Dario Manescu din Vârșeț („CMFT Studio”). S-au prezentat și Martina Anđelković, Bojan Stefanović, Jovana Kostić, Mita Stojić, Nenad Mladenović, prof. dr. Vojin Šenk, Sonja Dakić și Nikola Mitić. Fiecare prezentare a fost urmată de panouri interactive și de întrebări suplimentare.

Pentru toți aceia care nu au ajuns să urmărească conferința amintită, iată link-ul pe care pot urmării pe youtube fiecare prezentare.

Gabriel Gașpar

 

Articole similare selectate pentru tine

Vârșețul în Evul Mediu, noi descoperiri

Prelegerea "Vârșețul în Evul Mediu" a fost ținută în Salonul Bibliotecii Orășănești, joi, 13 octombrie, locul fiind neîncăpător pentru cei care iubesc istoria orașului sub Culă. Prelegerea a fost organizată cu prilejul aniversării jubileului a 300 de ani de la eliberarea Vârșețului de turci, iar vizitatorii, adunați într-un număr mare au venit, în principal, din cauza noilor informații anunțate despre trecutul orașului.

Se vor anula examenele de admitere la universitățile din Serbia!

Odată cu terminarea școlii medii și obținerea bacalaureatului național, fiecare absolvent de liceu va avea posibilitatea să trimită cereri nelimitate la universități.

Se anulează mersul trenurilor pe calea ferată Vârșeț - Biserica Albă

Calea ferată între aceste două localități s-a arătat total neprofitabilă și se anulează mersul trenurilor. Prin Hotărârea Guvernului privind măsurile generale de raționalizare a căilor ferate din Serbia, Banatul central va rămâne fără 180 de kilometri de cale ferată.