Poliția a închis centrul Vârșețului... pentru un minut

Nov 16, 2015

varset centru.jpg

Cu ocazia Zilei Internaționale pentru amintirea victimelor accidentelor rutiere, astăzi (16 noiembrie), în memoria lor, poliția rutieră va opri traficul în centru orașului în durata de un minut.

Scopul acestei acțiuni este de a sensibiliza publicul când este vorba de siguranța rutieră, atrăgând atenția la responsabilitatea fiecărui individ ca participant la trafic. Cu această ocazie, declarații către presă vor fi abordate de președintele Consiliului de Siguranța Circulației din municipiul Vârșeț, Miloš Vasić și Comandantul adjunct al Poliției Rutiere din Vârșeț, Luka Roman, scrie mojkraj.rs.

Anual, din cauza accidentelor de circulație în întreaga lume mor cca 1,25 de milioane de oameni. Accidentele rutiere sunt principala cauză de deces a tinerilor între 15 și 29 de ani. Jumătate din cei uciși sunt pietoni, bicicliști și motocicliști.

În ultimul an în Serbia au fost mai mult de 35.000 de accidente rutiere, care au ucis 536 de persoane și au rănit peste 18.000.

 

 

Articole similare selectate pentru tine

Serbia a introdus închisoarea pe viaţă în cazurile de viol şi crimă când victimele sunt copii

Noua lege din Serbia a fost iniţiată de Fundaţia care poartă numele Tianei Jurić, o adolescentă răpită, violată şi ucisă în 2011. În acest timp, în România, în numai câteva zile de la crima din Caracal, s-au strâns peste 140.000 de semnături pentru reintroducerea pedepsei cu moartea.