Cimitirul din Torac grav deteriorat

Dec 02, 2015

2.jpg

În timpul nopții, persoane necunoscute au deteriorat monumentele din cimitirul localității românești Torac.

Una, sau mai multe persoane au doborât în jur de 20 de pietre funerare de marmură și beton, au scos mai multe cruci de lemn și le-au aruncat lângă mormânt, iar de la majoritatea mormintelor au aruncat și împrăștiat vazele cu flori și lumânări. Miliția din Jitiște întreprinde activități pentru a clarifica toate circumstanțele incidentului și a identifica autorii acestui act barbar. Cetățenii sunt șocați de acest act de vandalism și majoritatea s-a îndreptat spre cimitir pentru a vedea ce daune au fost cauzate monumentelor familiale.

1.jpg

3.jpg

4.jpg

 

Articole similare selectate pentru tine

Unicul ulm din hotarul torăcean are peste 250 de ani

Din vara anului 2012 a început ideea de a păstra unicul ulm din hotarul torăcean pe care l-au adus strămoşii torăceni, odată cu stabilirea lor pe acest pământ.

Un actor torăcean cucereşte România

Kornel Mili, tânărul actor din Torac care a obţinut la ediţia de anul trecut a ,,Zilelor de Teatru" premiul III în categoria rolurilor masculine, îşi continuă ascensiunea în carieră.

Tinerele talente au dovedit că iubesc cântecul românesc

Consiliul Festivalului a organizat sâmbătă, 23 aprilie a.c., la Şcoala Generală „George Coşbuc” din Torac cea de-a doua preselecţie a soliştilor vocali şi instrumentişti, candidaţi pentru participarea la Festivalul de Folclor Românesc al Copiilor din Voivodina, care se va desfăşura în zilele de 3 şi 4 iunie la Coştei.