De Crăciun se va circula pe autostrada de la Timișoara la Lugoj

Dec 04, 2015

autostrada.jpg

Mult-aşteptata deschidere pentru circulaţie a lotului 2 al autostrăzii Timişoara – Lugoj va avea loc în acest an. Deşi nicio sursă oficială nu confirmă informaţia, în aceste zile se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea acestui tronson, iar undeva în jurul Crăciunului va avea loc şi deschiderea oficială.


Așadar, cel de-al doilea lot al autostrăzii Timişoara – Lugoj va deveni circulabil din această lună. Constructorul s-a ţinut de treabă şi a terminat construcţia tronsonului înainte de termenul oficial. Autoritățile județene nu au confirmat oficial deschiderea circulației, dar predarea autostrăzii către Compania de Drumuri ar urma să aibă loc în jurul datei de 15 decembrie. Ulterior, undeva înainte de Crăciun, ar urma să fie deschişi circulaţiei publice şi cei 25,6 kilometri aferenţi acestui lot.

Constructorul acestui lot a aparţinut unui consorţiu format din două societăţi italiene. Semnarea contractului de execuţie a avut loc decembrie 2013, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în ianuarie 2014. Finalizarea lucrărilor era programată în iulie 2016. Valoarea ofertată a lucrărilor a fost de 423 de milioane de lei. Vă reamintim că şi primul lot al autostrăzii a fost deschis cu mult timp înainte de termen, o premieră la acea vreme.

Prin deschiderea lotului 2 din Timişoara – Lugoj vor putea fi deschişi şi cei zece kilometri din lotul 1 al autostrăzii Lugoj – Deva, de la Şanoviţa la intersecţia A1 cu A6, finalizaţi de mai mult timp, dar închişi circulaţiei pentru că nu exista o posibilitate de urcare pe acea porţiune de autostradă.

Marcel Hoster

 

Articole similare selectate pentru tine

S-a aprobat proiectul autostrăzii Panciova - Timișoara

Autostrada Panciova – Timișoara cu lungimea de 130 de kilometri, care la Belgrad se conectează la Coridorul 11, așteaptă studiul de fezabilitate, iar cei mai interesați sunt italienii care în România au peste 11.000 de companii, pentru că au nevoie să se conecteze cu portul Bar din Muntenegru.

Proiectul autostrăzii Belgrad – Timişoara a fost evaluat

Este vorba de un drum nou, nu de transformarea actualului drum care duce de la Timişoara la Moraviţa, apoi, mai departe spre Belgrad. Noul drum ar urma să lege Timişoara de Panciova pentru ca de la Panciova până la Belgrad e drum cu două benzi de circulaţie pe sens. În total, noul drum va avea aproximativ 130-140 de kilometri.