La Iaşi va circula primul tramvai cu bibliotecă!

Dec 05, 2015

Bibliotecă-în-tramvai.jpg

Cultura va fi plimbată cu tramvaiul pe străzile Iașului. Regia Autonomă de Transport Public Iași a pus la dispoziția Asociației Tramclub Iași un tramvai care a fost transformat într-o veritabilă bibliotecă.

Scopul proiectului fiind acela de a încuraja lectura printre locuitorii orașului, în special a celor tineri, care sunt astfel încurajați să citească chiar și în mijloacele de transport public. Acest proiect „Biblioteca din tramvai”, ar fi o premieră pentru România, fiind prima bibliotecă mișcătoare din țară, scrie expunere.com. Ieșenii sunt încurajați să doneze cărți, pe care pur și simplu să le lase în tramvai, doritorii pot citi și le vor lasă pentru următorii curioși. Biblioteca a devenit funcțională ieri, 4 decembrie, începând cu orele amiezii.

 

Articole similare selectate pentru tine

Moartea violentă a scriitorului Ion Creangă

Ion Creangă, unul dintre clasicii literaturii române, a murit la 31 decembrie 1889, la vârsta de 52 de ani. Bolnav de epilepsie şi devastat de moartea bunului său prieten Mihai Eminescu, Creangă şi-a găsit şi el sfârşitul în tutungeria fratelui său Zahie, doar cu câteva ore înainte de trecerea în noul an.

Festivalul de Benzii Desenate de la Poznań

Artiştii români au expus, până pe 11 mai, la Festivalul de Benzii Desenate de la Poznań, cel mai mare eveniment de acest gen din Polonia. Festivalul s-a desfăşurat la Biblioteca Universitară din oraş, singura din Polonia care se ocupă în mod academic de banda desenată și care deţine cea mai amplă colecție din țară ce însumează peste 15.000 de ilustraţii, scrie rri.ro.

Concurs de proză pentru autorii români de pretutindeni

Muzeul Național al Literaturii Române Iași lansează înscrierile pentru Concursul Național de Proză „Mihail Sadoveanu”, concurs ce se adresează autorilor români de orice vârstă, din România și din afara granițelor țării, care nu au debutat editorial.