În Germania peste 1.000 de islamiști gata de atac

Dec 14, 2015

muslims-germany-610x300.jpg

Un număr de aproximativ 1.100 de islamiști bănuiți că ar intenționa să recurgă la acțiuni violente se află în prezent în Germania, dintre care 430 sunt considerați extrem de periculoși și pregătiți să comită în orice moment un delict grav, a avertizat șeful serviciului german de informații interne, citat de agenția EFE.

Potrivit lui Hans-Georg Maassen, directorul Biroului Federal pentru Protecția Constituției (contraspionajul german), numărul total al islamiștilor radicali din Germania a crescut rapid în ultimele luni, ajungând în prezent la circa 8.350, față de 7.900 câți erau în luna septembrie, scrie cunoastelumea.ro. Prin urmare, într-un interviu acordat postului regional de televiziune MDR, Hans-Georg Maassen a lansat public un apel către cei peste un milion de migranți — majoritatea musulmani — sosiți anul acesta în Germania să colaboreze cu autoritățile pentru identificarea celor care susțin idei islamiste radicale. ‘Nu este vorba despre delațiune. Trebuie doar să știm cine ar putea reprezenta un pericol pentru securitatea țării noastre’, a explicat responsabilul german, citat de Agerpres.

 

Articole similare selectate pentru tine

Planul Germaniei pentru salvarea zonei Schengen

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, solicită măsuri suplimentare de securizare a frontierelor externe ale Uniunii Europene, explicând că acest lucru este necesar pentru menţinerea zonei de liberă-circulaţie Schengen.

În Serbia se află 2000 de migranţi

În Serbia la ora actuală se găsesc 2000 de migranţi, cifră care nu îngrijorează, a declarat Radoš Đurović, directorul Centrului pentru protejarea şi ajutorarea persoanelor care cer azil.

Germania, număr record de cetățeni cu rădăcini străine

Aproximativ 19,3 milioane de persoane din totalul populației Germaniei au origini străine, potrivit datelor publicate de Biroul german de statistică. Acest număr a crescut cu 4,4% în 2017 față de anul 2016. Cei 19,3 milioane de cetățeni s-au născut fie în alt stat, fie au un părinte cu o altă naționalitate.