COLINDĂTORII DIN STRAJA AU EVOLUAT CU BRIO ÎN ROMÂNIA

Dec 23, 2015

1.jpg

Grupul de colindători din Straja instruiţi de Ionel Omoran, liderul Mişcării Naţional Creştine din Serbia, de altfel membrii ai Trupei de teatru a Societăţii Cultural-Artistice ”MIHAI EMINESCU” din Straja, au participat la ediţia a V-a a Festivalului Internaţional de Colinde organizat de Casa de Cultură Orăşănească Cehu Silvaniei din judeţul Sălaj, România, pe data de 19 şi 20 decembrie 2015.


Participarea stăjenilor la acest festival organizat în Ţara-Mamă este în acord cu prevederile Acordului de Parteneriat pe care Lucian Marina, preşedintele S.L.R. l-a semnat în numele Societăţii de Limba Română din Voivodina - Republica Serbia cu Florin Groza, reprezentantul Centrului pentru Strategii Balcance din CLuj, partener la organizarea Festivalului, precum şi cu Claudiu Domuţă, preşedintele Comitetului de organizare a Festivalului Internaţional de Colinde de la Cehui Silvaniei, judeţul Sălaj, România.

2.jpg

Şi iată că deja la prima manifestare organizată în baza Acordului de Parteneriat semnat la 13 noiembrie, la Fântâna Fetei, acţiunea s-a desfăşurat cu succes, străjenii bucurându-se de aplauze frenetice. S-au prezentat cu un program de colinde specifice dacă nu doar bufenilor, în tot cazul bănăţenilor şi în definitv tuturor românilor. Cu preafrumoasele colinde româneşti s-au prezentat şi micii colindători care au sosit la Cehu Silvaniei din localitatea Funduri Vechi din Republica Moldova şi s-au bucurat de mirifica atmosferă la spectacolele de colinde tradiţionale interpretate şi de numeroase coruri şi grupuri de colindători din zonă.

Lucian Marina

 

Articole similare selectate pentru tine

La Straja – o tânără generație de actori

Pentru ediția din acest an a „Zilelor de Teatru ale Românilor din Voivodina”, Trupa de teatru a Societății Cultural Artistice „Mihai Eminescu” din Straja a prezentat spectacolul „Croitorul doamnelor” de Georges Foydeau, în regia lui Ionel Omoran.

Festivalul P.L.U.R. la Straja

Primul P.L.U.R. festival în Serbia, festival de muzică electronică, va avea loc la Straja, municipiul Vârșeț, pe 22 - 24 iulie.

Festivalul Internațional de Muzică W.O.L.F. la Straja

Festivalul Internațional de Muzică W.O.L.F 2017, implementat în colaborare cu orașul Vârșeț, weekend-ul acesta are loc în satul românesc Straja, aproape de Vârșeț. După cum s-a anunțat, Festivalul va găzdui 35 de muzicieni de clasă mondială și interpreți de muzică electronică psytrance, iar talentul său va arăta peste 45 de artiști, pictori, acrobați, jongleri, designeri de moda, etc.