Cel mai mare centru de relaxare din Europa la București

Jan 06, 2016

big-1450902907.jpg

Therme București este numele celui mai nou centru de relaxare și divertisment cu apă termală din Europa, construit la 15-20 km Nord de București (lângă localitatea Corbeanca) și 30 km de Ploiești, pe DN1. Complexul, cu o arhitectură futuristă, este conceput aproape integral din sticlă (cu un acoperiș retractabil din sticlă) și este împărțit în 3 zone, fiecare cu o destinație clară.


  1. The Palm, în care se găsesc 500 de palmieri, formând astfel cea mai mare grădina de acest fel din Europa, cu o temperatură ridicată chiar și în mijlocul iernii, cu apă termală ce ajunge la 33 grade. Printre palmieri sunt 3 piscine cu aromaterapie (cu litiu, calciu și magneziu) sau cu sare de la Marea Moartă ce conține minerale esențiale (magneziu, potasiu, calciu, brom şi iod).

image-2015-12-30-20697041-0-zona-elisyum.jpg

Tot în această zonă numărul plantelor și al diferitelor specii de arbori ajunge la 800.000, un număr impresionant, o adevarată gradină botanică din care menționăm un exemplar din Copacul Vieții, o raritate botanică.

  1. Zona Elysium dedicată saunelor tematice, printre care și sauna umedă “Rainforest” cu o formă atipică, cu pereți din sticlă și temperatură de 42-48 de grade.

1.12.jpg

  1. Zona Galaxy unde de află o piscină cu valuri și tobogane este zona dedicată distracției. Aceasta este cea mai mare piscină cu valuri din România, cu 6 secvențe de valuri, peste 16 tobogane, dintre care 7 sunt special amenajate pentru copii, cu o lungime totală de 1,5 km și înălțimi de până la 12 metri.

Therme-Bucuresti.jpg

Complexul, construit de firma austriacă A-Heat și dezvoltat de firma germană Wund, se întinde pe o suprafață totală de 250.000 m pătrați. Pe aceste terenuri se va construi și un cartier de case. Tot aici există și proiectul de construcție a unei viitoare săli de concerte și a unui hotel de 5 stele.

Aleile și pavajul complexului termal sunt realizate cu piatră de 4 – 5 cm grosime, iar pereții sunt acoperiți cu o marmură specială care asigură trecerea luminii.

2.jpg

„În subsoluri se află o instalație uriașă de pompare a apei termale de la 3 kilometri adâncime. Apa extrasă este folosită în proporție de 10%, iar restul de 90% la acest moment este surplus. Cu ajutorul apei se alimentează piscinele, dar se și încălzește local. În subsol se află o veritabilă uzină de pompare și filtrare a apei.” Deschiderea oficială a complexului va avea loc la data de 14 ianuarie 2016.

Reportaj de Mădălina Corina Diaconu

surse: romania-insider.com, observatorulph.ro, xplorio.ro

 

Articole similare selectate pentru tine