La Vârșeț, cu Eminescu în suflet

Jan 09, 2016

12439137_10206748272040278_7946507484816371446_n.jpg

Vineri, 15 ianuarie 2016, vă așteptăm la Ziua Culturii Române, ”Cu Eminescu în suflet", la Centrul de Cultură din Vârşeţ.


În mod tradiţional, Societatea de Limba Română din Voivodina - Republica Serbia, organizator al renumitelor manifestări ,,Eminescu în durată eternă" (la Torac) şi ,,Dor de Eminescu" (la Ovcea) şi anul acesta, cu prilejul Zilei Culturii Române, organizează vineri, 15 ianuarie 2016, cu începere la ora 18.00, la Centrul de Cultură din Vârşeţ, manifestarea culturală internaţională ”Cu Eminescu în suflet".

Prestigioasa reuniune este organizată de Consulatul General al României la Vârşeţ împreună cu Societatea de Limba Română din Voivodina şi în colaborare cu Centrul de Cultură din Vârşeţ.

La reuşita manifestării îşi vor da contribuţia membri ai S.L.R., oameni de cultură din Vârşeţ, Zrenianin, Novi Sad, Belgrad, dar şi din Arad, Oraviţa, Timişoara...

 

 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua și Sărbătoarea Liceului ”Borislav Petrov Braca” din Vârșeț

Ziua Liceului „Borislav Petrov-Braca” din Vârşeţ şi patronii spirituali ai acestei instituții de învățământ - Sfinții Chiril și Metodie au fost marcați în mod festiv, prin cântece, dansuri și poezii, pe data de 24 mai a.c., în amfiteatrul Liceului.

Ziua în care Vârșețul a fost amenințat de erupția vulcanică!

Din adâncul muntelui s-au auzit bubuituri, de parcă lava, sub înaltă presiune, amenință să explodeze tot momentul la suprafață. Înspăimântați de erupția vulcanică, cetățenii au trimis o delegație la primărie, unde au încercat să-i liniștească explicându-le că Vârșețul și zona înconjurătoare nu este amenințată de nici un vulcan. Dar degeaba, frica era mare.

Ziua Culturii Naționale ”Dor de Eminescu” la Vârșeț

La ”Casa Butoarcă” din Vârşeț, respectiv la sediul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia și al Societății de Limba Română din Voivodina, a fost marcată Ziua Culturii Naționale, respectiv ziua de naştere a marelui poet român Mihai Eminescu.