60 de migranți au intrat ilegal în România dinspre Serbia

Jan 16, 2016

Imigranți-REFUGIAȚI-din-Siria.jpg

Grupul este alcătuit exclusiv din bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, care provin din Irak, Afganistan, Pakistan, Somalia și Maroc.


Migranții au fost reperați de polițiștii de frontieră în jurul localității timișene Comloșu Mic cu ajutorul dispozitivelor de termoviziune. Ei au fost reținuți și duși pentru identificare la sediul Poliției de Frontieră Jimbolia, unde sunt interogați atât de frontieriști cât și de structurile de securitate ale statului român.

Autoritățile române au anunțat că au luat legătura cu cele sârbe pentru a se face cercetarea evenimentului în comun, conform protocolului. La sediul sectorului Poliție de Frontieră Jimbolia au fost aduse suplimentar, echipaje de la Jandarmerie, care asigură paza zonei. Perimetrul în care migranții au trecut granița româno-sârbă se află în apropiere de localitatea Lunga, unde autoritățile române au amenajat acum câteva luni o tabără pentru primirea refugiaților.

Sursa: activenews.ro

 

Articole similare selectate pentru tine

În Serbia se află 2000 de migranţi

În Serbia la ora actuală se găsesc 2000 de migranţi, cifră care nu îngrijorează, a declarat Radoš Đurović, directorul Centrului pentru protejarea şi ajutorarea persoanelor care cer azil.

În Germania peste 1.000 de islamiști gata de atac

Un număr de aproximativ 1.100 de islamiști bănuiți că ar intenționa să recurgă la acțiuni violente se află în prezent în Germania, dintre care 430 sunt considerați extrem de periculoși și pregătiți să comită în orice moment un delict grav, a avertizat șeful serviciului german de informații interne, citat de agenția EFE.

Epoca în care rolul de azi al românilor aparţinea italienilor

În 1942 Ministerul de Interne al Italiei a încercat să oprească emigrarea italienilor în România, unde aceştia erau prost văzuţi. În Bombay, de exemplu, cine avea de-a face cu proxenetismul era numit „italian”. Documente dintr-o epocă în care cei care treceau graniţele erau săracii Italiei, când criminali, cănd victime ale fărădelegilor.