Incidente în Adunarea Comunei Biserica Albă

Jan 16, 2016

bela-crkva-1-jpg_660x330.jpg

Noul președinte al Adunării Comunei Bisericii Albe, este consilierul Partidului Progresist Sârb, Darko Bogosavljević, a comunicat președintele Comitetului provincial al Partidului Serbia Unică pentru Voivodina, Srdjan Kružević. El a relevat că în urma incidentelor de azidimineață, ședința a continuat în încăperile Centrului de Cultură din Biserica Albă, când a fost ales noul președinte, cu 24 din numărul total de 33 de voturi ale consilierilor.


La votări nu au participat reprezentanții Partidului Democrat și ai Ligii Socialdemocraților Voivodinei, care până în prezent împreună cu Serbia Unică au fost la putere în această comună.

Președintele democraților din Biserica Albă, Željko Crnogorac a declarat că asupra consilierilor acestui partid și ai Ligii au fost aruncate lacrimogene, pentru a fi împedicați să participe la votări, astfel că, consilierii Ligii au hotărât să intre în grevă cu foamea, după ce securitatea comunală nu a permis ligașilor și democraților să ia parte la ședință.

Partidul Progresist Sârb acuză tentativa regimului Bojan Pajtic, că instigă neliniști în adunarea comunei Biserica Albă, în timp ce secretarul provincial pentru Autoguvernarea Locală, Branislav Bugarski apreciază că evenimentele de astăzi sunt un adevărat scandal și că Guvernul Voivodinei va cere Comunității Internaționale și Uniunii Europene să ofere protecție Voivodinei.

bela-crkva-jpg_660x330.jpg

Ministrul de Interne, progresistul Nebojșa Stefanovic a declarat, vineri la Belgrad, la o conferință extraordinară de presă - că în afara încercării de intrare cu forța a unui număr de cetățeni în clădirea Adunării Comunei Albe, nu s-a ajuns la incidente mai serioase pentru care s-ar ajunge la o intervenție a poliției și a adăugat că procuratura va stabili persoanele responsabile pentru încălcarea legii, indiferent de partidul căruia îi aparțin.

El a arătat imagini luate de Televiziunea Panciova, pe care se vede cum persoane purtând drapeluri și insigne a Partidului Democrat, încearcă să pătrundă în edificiul comunei Biserica Albă, subliind că nu au fost folosite lacrimogene ci șprai cu piper.

Sursa: rtv.rs/ro/voivodina

 

Articole similare selectate pentru tine

Corul vocal român din Biserica Albă

Corul vocal român din Biserica Albă s−a prezentat cu programe culturale atât în Biserica Albă, cât şi în alte localităţi, desfăşurând şi o strânsă colaborare cu alte formaţii corale şi societăţi culturale.

Carnavalul din Biserica Albă

Presa europeană informează cum că, la Biserica Albă – orășel simpatic din Voivodina – are loc carnavalul, care după carnavalele din Venezia, Cannes și Monte Carlo, este cel mai cunoscut din Europa.

Aspete din trecutul românilor din Biserica Albă

Datorită dezvoltării comerţului, în a doua jumătate a veacului al XVIII−lea, în Biserica Albă se colonizează şi câteva familii de aromâni din Macedonia şi Albania, care vor contribui la dezvoltarea în continuare a acestei localităţi.