CIA desecretizează dosare despre fenomenul OZN

Feb 02, 2016

ufo1.jpg

Agenția americană Central Intelligence Agency  (CIA) a dat publicității mai multe dosare secrete din anii 1950 despre farfurii zburătoare și întâlniri cu extratereștri. Sunt cel puțin 100 de cazuri considerate de CIA ca neavând nicio explicație plauzibilă, potrivit The Independent.


CIA a creat derută totală și euforie în rândul pasionaților de mistere și OZN-uri care caută acum în sutele de arhive și miile de fotografii și declarații vechi de 60 de ani dovezi cât mai palpabile despre existența "vizitatorilor" din alte lumi.

Într-un raport CIA din 1952 intitulat "Farfurii zburătoare" se spune că toate mărturiile și întâlnirile cu OZN-uri, cu excepția a circa 100 de cazuri, pot fi explicate prin cauze naturale. "Aproape 100 de mărturii credibile rămân inexplicabile la acest moment. Se recomandă ca monitorizarea CIA să continue", se spune în raport.

Dosarele X publicate de CIA conțin imagini și documente cu privire la OZN-uri care au fost observate în anii ’50 în toată Europa.

Tot în documentele CIA se spune că secretul trebuie păstrat cu orice preț: "Este important ca niciun indiciu despre interesul și preocuparea CIA pentru acest subiect să nu ajungă la presă sau la publicul larg". Sursa: magazin-cultural-stiintific.blogspot.rs

Dosarele desecretizate pot fi găsite pe pagina oficială a Central Intelligence Agency (CIA)

 

Articole similare selectate pentru tine