Consiliul de Administrare al băncii românești ”Luceafărul” din Vârșeț la un banchet, 1940

Feb 08, 2016

conducerea-bancii-luceafarul1.jpg

Banchetul organizat de dl Ion Caragea, directorul Băncii „Luceafărul” din Vârșeț, domnilor membri ai Consiliului de Administrație, cenzorilor și funcționarilor instituției, la 16 iulie 1940 (la restaurantul Sima Rajacici).


De la stânga rândul din spate: Ch. Păuța (Coștei), T. Petrică (Nicolinț), I. Naia (Mărghita), I. Caragea (București), I. Mităr (Straja), Cuzman Lăpădat (Râtișor), C. Cure (Sf.Mihai), rândul din față: V. Oprișa (Vlaicovăț), P.Ureche (Vârșeț), I. Barbu (Vârșeț), C. Șdicu (Jamul-Mic), I. Popoviciu (Vârșeț), T. Mucuceanu (Vârșeț), V. Popa (Vârșeț).

 

Articole similare selectate pentru tine

S. C. A. ”Luceafărul” (”Petru Albu”) la 70 de ani (XVIII)

În anul 1991 putem înregistra o activitate bună a orchestrei, deși din acest an Societatea nu va mai primi nici-un ban de la Comunitatea comunală cultural-instructivă, încât conducerea va fi nevoită să caute sponzori de la diferite instituții și persoane care ar putea ajuta menținerea și activitatea artistică a ei.

S. C. A. ”Luceafărul” (”Petru Albu”) la 70 de ani (XVII)

În anul 1984 activitatea societății a fost mai rodnică. A participat la Revista comunală ținută la Râtișor în ziua de 15. IV cu orchestra, cu 3 soliști vocali și 2 soliști instrumentiști și împreună cu apariția pe scenă a corului mixt, au fost în total 105 persoane.

S. C. A. ”Luceafărul” (”Petru Albu”) la 70 de ani (IV)

La începutul anului 1963 orchestra a prezintat două spectacole muzical-folclorice la Marghita și la Râtișor. Orchestra s-a mărit, s-a îmbunătățit și calitatea interpretărilor muzicale prin venirea violonistului Vasile Brăilă.