Ziua Națională a Serbiei va fi sărbătorită la Iulius Mall Timișoara

Feb 12, 2016

mall.jpg

Iulius Mall din Timișoara invită, sâmbătă, 13 februarie a.c., pe toți cei interesați să afle mai multe despre tradiţia sârbească.

Asociația femeilor ,,Bunicuțele” din Uzdin, organizație bine cunoscută în partea sârbească a Banatului, celor interesați vor prezenta practicile tradiționale, de data aceasta practicile tradiționale sârbești, fiind vorba de aniversarea Zilei Naționale a R. Serbia (15 februarie), iar începând cu ora 17.00, tamburașii lui Toma Giurici vor delecta vizitatorii. Ambele acțiuni vor derula în demisolul mall-ului din Timișoara.

 

Articole similare selectate pentru tine

Vodița, principalul loc de pelerinaj din Serbia

Eparhia Sfântului Nicolae din Ruski Krstur a fost înființată la 6 decembrie 2018 prin ridicarea fostului Exarh Apostolic pentru greco-catolicii din Serbia. Prea Sfinţitul Dzuro Dzudzar, episcopul greco-catolic, Exarh Apostolic de Serbia şi Muntenegru a fost numit primul guvernator al eparhiei.

Serbia a introdus închisoarea pe viaţă în cazurile de viol şi crimă când victimele sunt copii

Noua lege din Serbia a fost iniţiată de Fundaţia care poartă numele Tianei Jurić, o adolescentă răpită, violată şi ucisă în 2011. În acest timp, în România, în numai câteva zile de la crima din Caracal, s-au strâns peste 140.000 de semnături pentru reintroducerea pedepsei cu moartea.

România acordă o importanță deosebită drepturilor minorității române din întreaga Serbie

Senatorul Liviu-Lucian Mazilu, secretarul Grupului parlamentar de prietenie cu Serbia, a avut o întrevedere, marți, 10 septembrie 2019, cu Dragan Marković, membru al Adunării Naționale a Serbiei, aflat în România, însoțit de o delegație oficială, la invitația deputatului Gheorghe Căprar.