Decernarea premiului "Oscar"

Mar 03, 2016

oskar3_660x330.jpg

Cea de a 88. ceremonie a premiului Oscar, cel mai mare eveniment din lumea industriei fimului, a avut loc în noaptea dintre duminică şi luni,  la Los Angeles.


Premiul pentru cel mai bun film anul acesta i-a revenit peliculei “Spotlight”.

Ca cel mai bun actor, precum s-a aşteptat, a triumfat Leonardo di Caprio pentru rolul realizat în filmul “The Revenent”, de Alejadro Innaritu, care pentru această peliculă a luat premiul Oscar, pentru cel mai bun regizor, a patra oară în carieră.

Cu şase statuete de aur cucerite, “Mad Max: fury road” este cea mai reuşită realizare a acestui an.

Pentru rolul principal feminin realizat în filmul “The Room”, Oscarul i-a revenit actriţei Brie Larson. Aceatsa a fost şi prima ei nominalizare.

După şase nominalizări, pentru cea mai bună muzică, Oscarul, în sfârşit, l-a ridicat compozitorul Ennio Moricone, unul dintre cei mai respectaţi compozitori din industrie, pentru coloana sonoră din filmul “The hateful eight”.

Premiul pentru cel mai bun film străin ia revenit peliculei maghiare “Son of Soul” în care joacă şi actorul clujean Levente Molnar, iar oscarul la ridicat regizorul filmului Laslo Nemes. Pentru Ungaria acesta este al doilea trofeu Oscar din istorie.

Premiul pentru cel mai bun documentar l-au luat Asif Capadia şi James Gay Rees pentru filmul Amy.

Spectacolul a fost transmis în 225 de ţări, în sala de spectacol a Dolby Theatre nu au voie decât cei 3.000 de invitaţi. 700 de norocoşi au putut să stea dealungul covorului roşu.

Sursa: rtv.rs

 

Articole similare selectate pentru tine