Legendarul actor s-a stins din viață

Mar 12, 2016

Nikolic.jpg

Legendarul actor, Dragan Nikolić, s-a stins din viață, vineri la Belgrad, la vârsta de 72 de ani, după o luptă îndelungată cu o boală gravă. Inegalabilul Dragan Nikolić va fi înhumat la Belgrad, în alea persoanelor ilustre, iar data comemorării și a funeraliilor, urmează să fie anunțată ulterior.


Dragan Nikolić este laureatul premiului de Octombrie al Orașului Belgrad pentru rolul în filmul ”Viața este frumoasă”, de asemenea este laureatul unei recunoștințe speciale acordate de Guvernul Serbiei pentru contribuția incomensurabilă adusă culturii naționale. În cariera sa de 50 de ani, Dragan Nikolić a jucat în circa 180 de roluri, fie în filme, fie în serialuri TV.

În legătură cu moartea marelui actor, președintele Serbiei, Tomislav Nikolić și președintele Guvernului Serbiei, Aleksandar Vučić au adresat telegrame de condoleanțe familiei, evidențiind că Dragan Nikolić, zis Gaga, a marcat o întreagă epocă în teatru, film și televiziune.

Știrea despre moartea actorului a zguduit Balacanii, iar pe rețelele sociale și în mass-media, din clipă în clipă, se succed expresii de profund regret și de admirație din partea colegilor, prietenilor, personalităților din viața publică dar și din partea cetățenilor de rând. Decanul actoriei sârbești Bata Živojinović a pus pe Istagram o fotografie cu Dragan Nikolić și a scris: ”Adio, frate. Belgradul nu va mai fi același fără tine”. Jurnalista Tatijana Vojtehovski a observat că ”Dumnezeu îi ia la El pe cei mai buni”. Scriitoarea Isidora Bjelica și-a luat rămas bun de la Gaga în felul următor: ”Adio prietene. Pe această Planetă cu toții ne reținem foarte scurt timp, iar prin tu, prin talentul și sufletul tău au cucerit de mult eternitatea”.

Sursa: rtv.rs

 

Articole similare selectate pentru tine