Straniul caz al oamenilor verzi

Mar 20, 2016

woolpit-609x264.jpg

În vara anului 1887, nişte ţărani care lucrau câmpul de lângă satul Banjos (Spania) au observat, ieşind dintr-o pivniţă părăsită, doi copii, o fată şi un băiat. Ceea ce era interesant la aceştia, lucru care i-a atras imediat pe toţi locuitorii zonei, era culoarea pielii lor, verde ca frunzele copacilor, precum şi îmbrăcămintea neobişnuită nu doar din cauza croielii, ci mai degrabă din cauza texturii materialului care era cu totul străin celor ce se ştiau atunci. În plus, atât fata cât şi băiatul vorbeau o limbă necunoscută.


Acest eveniment s-a răspândit repede în toată ţara însă nici lingviştii chemaţi nu au putut identifica dialectul copiilor. Nici alte grupuri ştiinţifice, cărora li s-a cerut o analiză a ţesăturii hainelor, nu au fost de vreun ajutor, misterul învăluind atât apariţia cât şi originea celor doi străini.

Copii au fot luaţi în grija judecătorului local, Ricardo da Calno, care a încercat sa le spele culoarea de pe faţă însă fără succes. Chipurile celor doi îmbinau într-un mod ciudat trăsături clasic europide cu cele negroide, în timp ce ochii erau tipic asiatici, migdalaţi.

5597_2.jpg

În ceea ce priveşte alimentaţia, în afară de puţină fasole verde proaspătă, restul hranei a fost respinsă constant de cei doi. De altfel, baiatul a murit la scurt timp datorită lipsei de adaptabilitate la regimul alimentar, dar fata a mai trăit cinci ani, timp în care pigmentul verde s-a diminuat ajungând la o nuanţă vernil deschisă.

Datorită unei anume inteligenţe pe care o avea, tânăra a reusit sa înveţe limba spaniolă în scurt timp şi a făcut puţină lumină în jurul întâmplării enigmatice. Astfel, localnicii au aflat că în ţara de unde venea ea, soarele nu se ridica niciodată deasupra orizontului, făcând să domine un crepuscul permanent. Teritoriul se invecina cu un altul, în care soarele lumina tot timpul, fiind despărţite de un fluviu foarte lat. Într-una din zile, ea şi fratele ei au fost surprinşi de o furtună imensă, precum o tornadă. Prinşi în vartej, cei doi s-au trezit deodată în pivniţa din care au ieşit mai apoi, în câmpul de langă satul Banjos.

Fata a fost crezută, deoarece nimeni nu mai văzuse până atunci oameni cu pielea verde. Fiind un caz imposibil de soluţionat, a fost ocultat repede, pentru a ascunde neputinţa ştiinţei acelor vremuri. Una dintre primele explicaţii apărute a fost aceea că cei doi veneau de pe Marte, a cărei atmosferă crepusculară a fost cea care cauzase culoarea verde a pielii. Astăzi, se crede ca viaţa pe Marte, aşa cum o înţeleg oamenii, este aproape imposibilă din perspectiva ştiintei moderne, deoarece fiinţele vii de acolo ar trebui să respire 95% dioxid de carbon. Chiar şi aşa, nu ar fi imposibilă.

5597_1.jpg

Pentru a ajunge aici ar fi fost nevoie mai degrabă de o navă spaţială decât de un ciclon. Ipoteza lui Jacques Bergier, conform căreia cei doi ar fi fost lăsaţi aici de o civilizaţie extraterestră pentru a testa reacţia oamenilor este mult mai interesantă.

Conform lui Dennis Ray, cei doi copii verzi au fost confruntaţi cu o discontinuitate (sas) spaţio-temporală, care le-a permis proiecţia instantanee într-un alt colţ al universului sau într-o lume paralelă.

Oricare ar fi rezolvarea, cazul este unul cu adevărat fascinant şi merită toată atenţia. Într-un viitor apropiat sau îndepărtat vom avea, cel mai probabil, un răspuns cert.

Sursa: esentainfinitului.ro

 

Articole similare selectate pentru tine