România și Serbia vor înființa patrule de frontieră comune

Apr 03, 2016

Petre-Toba_Stefanovic_2-768x560.jpg

În perioada imediat următoare România și Serbia vor organiza patrule de frontieră comune  și vor intensifica schimbul de date și informații, prin operaționalizarea Punctului de Contact Comun de la Porțile de Fier, cu scopul creșterii siguranței propriilor cetățeni.


Problematica migrației și identificarea unor măsuri suplimentare de siguranță la frontiera româno-sârbă au fost discutate de ministrul de Interne Petre Tobă în în cadrul întrevederii pe care a avut-o la punctul de trecere a frontierei Djerdap 1 (Serbia) cu omologul său sârb Nebojša Stefanović, relatează timpromanesc.ro.

După spusele ministrului Petre Tobă, există o colaborare bună dintre structurile MAI şi cele similare din Serbia, dar şi dintre serviciile de informaţii ale celor două state în ceea ce priveşte schimbul de date privind criminalitatea transnaţională, criminalitatea organizată şi terorismul.

Ministrul Nebojša Stefanović a subliniat că nu există neînțelegeri între Serbia și România atunci când vine vorba de criza migranților, iar cele două țări s-au angajat să o coopereze într-un efort de a găsi o soluție comună acestei problemei.

Întâlnirea miniștrilor  are ca scop consolidarea măsurilor de siguranță la frontierele comune.

Foto: Miniștrii Petre Toba și Nebojša Stefanović

 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua românilor de pretutindeni

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând din 2015, în ultima duminică a lunii mai (în acest an – 29 mai). Instituită prin Legea nr. 299 din 13 noiembrie 2007, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, Ziua Românilor de Pretutindeni este marcată de comunitățile românești de pretutindeni prin manifestări special organizate.

Ziua Limbii Române

Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la data de 31 august, la aceeași dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Modova din 1990.

Ziua Limbii Române

Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la data de 31 august, la aceeași dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Modova din 1990.