Către şcolile generale, căminele şi societăţile cultural-artistice - Concurs

Apr 06, 2016

0.jpg

Consiliul Executiv al Marelui Festival de Folclor al Românilor din Voivodina-Serbia anunţă:

CONCURS

pentru soliştii vocali şi instrumentişti, cât şi secţiile care vor participa la ediţia a V-a a Festivalului de Folclor Românesc al Copiilor din Voivodina, care se va organiza la Coştei în perioada 3-4 iunie 2016


Drept de participare la festival au toate şcolile generale, căminele şi societăţile cultural-artistice care îndeplinesc următoarele criterii:

Articolul 11. Dreptul de participare la festival au ansamblurile, formaţiile care prezintă creaţii din folclorul românesc.

Articolul 12.Corurile şi grupurile de cântăreţi se pot prezenta cu piese muzicale a căror tematică este axată pe muzica artistică, prelucrări folclorice sau muzică pentru copii, durata fiind limitată la 6 minute.

Articolul 13. Orchestrele se pot prezenta cu o suită orchestrală, cu conţinut artistic sau prelucrare folclorică, iar fanfarele de copii cu un potpuriu a cărui durată nu depăşeşte 6 minute.

Articolul 14. Formaţiile de dansuri se pot prezenta cu o suită sau montaj folcloric, de preferinţă cu dansuri autentice şi costumaţie din localitatea din care provin, durata fiind de 5 minute.

Articolul 15. Soliştii vocali şi soliştii instrumentişti, duete (vocale şi instrumentale), se pot prezenta cu cel mult două piese muzicale din repertoriul copiilor,artistic, prelucrări folclorice şi pur folclorice. cu texte potrivite vârstei copiilor. Soliştii instrumentişti se pot prezenta cu două piese folclorice din repertoriul de joc cu caracter contrastant (horă, ardeleană, de doi, doină instrumentală, brâu etc). Nu se recomandă ca repertoriul vocal să fie practicat de instrumentişti.

Articolul16. Participanţii în concurenţă nu pot depăşi vârsta de 15 ani.

Audiţia soliştiilor vocali şi instrumentişti va avea loc pe data de 16 aprilie la Coştei, în incinta căminului cultural, începând cu ora 10,00 şi pe data de 23 aprilie la Torac, la căminul cultural, tot de la ora 10,00. Soliştii trebuie să pregătească 5 piese şi să aducă la audiţie aranjamente muzicale pentru melodiile care vor fi prezentate sau linia melodică.

Şcolile generale, căminele, societăţile cultural-artistice trebuie să trimită anunţurile de participare până la data de 10 aprilie 2016, la adresa festivalului:

Marele Festival de Folclor al Românilor din Voivodina-Serbia,

26216 Uzdin, strada Tudor Vladimirescu nr.168,

tel.-fax:013-673102,

em><strong>e-mail:[email protected]</strong

Anunţul trebuie să conţină următoarele date: numele şcolii sau al societăţii, telefon sau adresa de e-mail, secţiile cu care vor participa la festival, numele pieselor muzicale, numele soliştilor vocali şi instrumentişti, numele dirijorului sau coregrafului, precum şi numărul total de participanţi.

Pe lângă datele menţionate mai sus, specificaţi şi următoarele:

1.data de naştere a elevilor din clasa I (în cazul în care se acordă premiul pentru cel mai tânăr solist vocal şi instrumentist )

  1. alături de numele şi prenumele fiecărui solist, clasa din care provine

  2. localitatea unde doriţi să participaţi la audiţii (Coştei sau Torac)

 

Articole similare selectate pentru tine

Sorin Jivcu a câștigat Marele Premiu

Sorin Jivcu, instrumentist, care provine din Serbia, a câștigat marele premiu al Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”, ediția a XIX-a, de la Alba Iulia. Acesta a interpretat în concurs cântece la clarinet.

Marele Festival de Folclor al Românilor din Voivodina începe joi, 18 august

Joi, 18 august a.c. va avea loc o nouă ediție a Marelui Festival de Folclor al Românilor din Voivodina, Republica Serbia. Vor participa coruri, grupuri vocale, orchestre, interpreți și formații de dansuri românești din mai multe localități voivodinene.