TURNEUL DE MINIFOTBAL DE LA MESICI

Apr 23, 2016

iablanca.jpg

Recent la Mesici s-a desfășurat un turneu de minifotbal cu participarea echipelor din următoarele localități: Iablanca, Voivodinț, Coștei și echipa din localitatea gazdă. Echipa din Iablanca a obținut un rezultat ieșit din comun și pe bune merite s-a clasat pe locul de frunte.


Anume, în meciul disputat cu echipa din Voivodinț, fotbaliştii din Iablanca au reușit să înscrie 5 goluri, rezultatul final fiind de 5:0. În meciul cu echipa din Coștei, rezultatul a fost de 6:2, iar în meciul cu echipa din Mesici – 7:1. Deci, talentații fotbaliști din Iablanca, la un singur turneu, au reușit să înscrie chiar 18 goluri, scrie Mariana Stratulat în săptămânalul Libertatea.

Echipa campioană s-a prezentat în următoarea componență: Darius Drăgici, Lavinel Drăgici, Florin Bojin, Ionel Bojin, Aorel Vinu și Manuel Birgean.

Turneul a fost organizat de Organizația Civică ”Pentru un Vârșeț mai bun”, cu scopul de a promova sportul în satele mici. Pentru participanți au fost asigurate diplome, iar pentru câștigători cupe și premii în bani.

Urmează și alte turnee în alte sate mai mici din Comuna Vârșeț, iar campioanele din toate centrele își vor disputa întâietatea într-un turneu aparte, la care și premiile vor fi pe măsură.

 

Articole similare selectate pentru tine

Ruga Albă, focarul de credință a patru sate

„Ruga albă” sau ,,Crucea cu patru stâlpi” a fost ridicată în îndepărtatul an 1883. Din cele mai vechi timpuri a reprezentat un adevărat focar de credinţă şi prietenie a localităţilor Coştei, Iablanca, Sălciţa (Serbia) şi Vrani (România). Numele pe care îl poartă se raportează la realitate, deoarece crucea este albă şi are patru stâlpi. Fiecare stâlp aparţine uneia din cele patru aşezări.

În viață poți face orice!

Pe Ruxandra Vioreaua Savu din Iablanca, bunul Dumnezeu a înzestrat-o cu o voce frumoasă şi cu talent ieşit din comun pentru pictură.

Iabuca de altădată (2)

Cu siguranţă putem afirma că Erd Somlyo a fost cetatea care a existat înaintea zidirii Culei Vârşeţului, pe vârful aceluiaşi deal. Pe de altă parte, cuvântul Iabolnok, evident are rădăcina de origine slavă, „jabolka”, (jabuka), ceea ce înseamnă – măr, iar terminaţia pare să fie ungurească, dar deocamdată nu avem o explicaţie justă pentru aceasta.