Festivalul de Dans de la Vârşeţ

Apr 26, 2016

15812787389d5e520282cfe444c2e037_XL.jpg

Pe 23 aprilie a.c. la Vârșeț, la Centrul Sportiv şi de Afaceri „Millennium“, și-au arătat talentul în jur de 2.000 de dansatori din regiune: Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Bulgaria, Serbia, România și Croaţia, dar şi balerine din Cairo şi Roma.


Festivalul a fost organizat de către Studioul „Olja“, cu sprijinul autoguvernării locale şi al sponsorilor, având o denumire simbolică – „Vršac Grand Prix“ şi a fost inaugurat festiv pe 22 aprilie, printr-un spectacol de gală al multor participanţi, în cinstea jubileului de zece ani al manifestării.

Pentru prima oară la Festivalul de Dans de la Vârşeţ, a avut loc şi selectarea dansatorilor, conform aprecierii şi deciziei lui Jose Dela Cruz, dansator şi coregraf profesionist din Statele Unite ale Americii, care s-a decis pentru doi dansatori, oferindu-le bursă pe o perioadă de o lună de zile pentru instruirea şi pregătirea lor în Centrul de Dans din Tuson – Arizona.

1f21b938c702440a1e6e31145d8bf811_L.jpg

Festivalul de Dans „Vršac Grand Prix“ s-a desfăşurat pe două scene – o atractivitate aparte reprezentând „Break Dance Battle”. Pe lângă concursul oficial de dans, în cadrul Festivalului au fost organizate şi ateliere pentru dansatori la care participanţilor le-au vorbit şi demonstrat nume importante din lumea dansului, precum: Miloš Isailović şi Miroslav Balog din Serbia, Sebastian Wunder (Germania), Sabina Bosco şi Paolo Londi din Italia, Jose Dela Cruz din Statele Unite ale Americii...

 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua și Sărbătoarea Liceului ”Borislav Petrov Braca” din Vârșeț

Ziua Liceului „Borislav Petrov-Braca” din Vârşeţ şi patronii spirituali ai acestei instituții de învățământ - Sfinții Chiril și Metodie au fost marcați în mod festiv, prin cântece, dansuri și poezii, pe data de 24 mai a.c., în amfiteatrul Liceului.

Ziua în care Vârșețul a fost amenințat de erupția vulcanică!

Din adâncul muntelui s-au auzit bubuituri, de parcă lava, sub înaltă presiune, amenință să explodeze tot momentul la suprafață. Înspăimântați de erupția vulcanică, cetățenii au trimis o delegație la primărie, unde au încercat să-i liniștească explicându-le că Vârșețul și zona înconjurătoare nu este amenințată de nici un vulcan. Dar degeaba, frica era mare.

Ziua Culturii Naționale ”Dor de Eminescu” la Vârșeț

La ”Casa Butoarcă” din Vârşeț, respectiv la sediul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia și al Societății de Limba Română din Voivodina, a fost marcată Ziua Culturii Naționale, respectiv ziua de naştere a marelui poet român Mihai Eminescu.