Trecerea în Revistă a Creațiilor Folclorice ale copiilor din municipiul Vârșeț

Apr 27, 2016

Micii dansatori din Coștei.jpg

Centrul Cultural din Vârșeț, în colaborare cu Uniunea Amatorilor din Voivodina, instituție umbrelă când vorbim despre amatorismul cultural în Voivodina, organizează a 55-a ediție a Trecerii în Revistă a Creațiilor Folclorice ale copiilor.


Trecerea în revistă comunală include trei domenii: orchestre, coruri și ansambluri folclorice ale copiilor. Această trecere în revistă pentru copiii din municipiul Vârșeț este una dintre multele evenimente care sunt organizate în mod tradițional, în fiecare an, în scopul de a încuraja capacitățile creative ale copiilor și tinerilor. Trecerea în revistă va avea loc joi, 28 aprilie 2016, începând cu ora 17,00, la Teatrul Național "Sterija", informează portalul evrsac.

Din localitățile cu populație românească vor participa copiii din Coștei și Voivodinț, cât și membrii S.C.A. ”Luceafărul” din Vârșeț.

Cei mai buni vor reprezenta municipiul Vârșeț la întrecerile provinciale.

 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua și Sărbătoarea Liceului ”Borislav Petrov Braca” din Vârșeț

Ziua Liceului „Borislav Petrov-Braca” din Vârşeţ şi patronii spirituali ai acestei instituții de învățământ - Sfinții Chiril și Metodie au fost marcați în mod festiv, prin cântece, dansuri și poezii, pe data de 24 mai a.c., în amfiteatrul Liceului.

Ziua în care Vârșețul a fost amenințat de erupția vulcanică!

Din adâncul muntelui s-au auzit bubuituri, de parcă lava, sub înaltă presiune, amenință să explodeze tot momentul la suprafață. Înspăimântați de erupția vulcanică, cetățenii au trimis o delegație la primărie, unde au încercat să-i liniștească explicându-le că Vârșețul și zona înconjurătoare nu este amenințată de nici un vulcan. Dar degeaba, frica era mare.

Ziua Culturii Naționale ”Dor de Eminescu” la Vârșeț

La ”Casa Butoarcă” din Vârşeț, respectiv la sediul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia și al Societății de Limba Română din Voivodina, a fost marcată Ziua Culturii Naționale, respectiv ziua de naştere a marelui poet român Mihai Eminescu.