Concurs pentru perfecţionarea tinerilor în domeniul jurnalismului

May 02, 2016

concurs-viitori-jurnalist-COVER3.jpg

Departamentul pentru Informare al Consiliului Naţional Român din Serbia deschide

C O N C U R S

pentru perfecţionarea tinerilor în domeniul jurnalismului transfrontalier România-Serbia.


Fundația Vest pentru Jurnalism Regional și Euroregional pune la dispoziția tinerilor jurnaliști, scriitori și/sau iubitori de presă din Voivodina programul complex de formare și perfecționare profesională  ”Împreună pentru transparență”.

Programul se adresează tinerilor vorbitori de limba română care activează sau nu în presa românească din Serbia, se va defășura la Centrul de Jurnalism Românești, comuna Tomești, județul Timiș, România, și va avea loc în perioada duminică, 12 iunie - duminică, 26 iunie 2016.

Participanților li se asigură, pe toată perioada desfășurării (14 zile), cazarea în camere cu 2 paturi, baie, catv, acces la internet wireless, sala de training dotată complet cu echipamente IT (3 PC, videoproiector, imprimantă color, imprimantă, mini studio radio și mini studio tv), 3 mese pe zi, precum și un program complex de pregătire și perfectionare constând în:

- programe interactive de dezvoltare a capacităților lingvistice în limba română - cursuri și seminarii de inițiere și perfecționare în presa profesionistă (scrisă, radio, televiziune, on line) - întâlniri interactive cu jurnaliști profesioniști (din trei în trei zile) care vor susține schimburi de experiență și cursuri profesionale - activități interactive de formare a personalității, de autocunoaștere și autoevaluare, de dezvoltare a abilităților de comunicare și lidership - excursii de documentare în zona Lugoj-Făget-Deva (cu transport auto asigurat de organizator) - programe de relaxare. În măsura implicării tinerilor, ei vor putea realiza o publicație color de 4 pagini, având la dispoziție resursele materiale și de know-how ale Centrului de Jurnalism.

Departamentul pentru Informare al Consiliului Naţional Român din Serbia va plăti transportul, cazarea şi masa, inclusiv cursurile.

Cei interesaţi se pot anunţa până la data de 20 mai a.c. Anunţul, care trebuie să conţină un scurt CV şi datele de contact, se trimite pe adresa Consiliului Naţional Român din Serbia, Bul. M.Pupina 28, Novi Sad, cu precizarea pentru concurs.

 

 

Articole similare selectate pentru tine

Concurs pentru perfecţionarea tinerilor în domeniul jurnalismului transfrontalier România-Serbia

Departamentul pentru Informare al Consiliului Naţional Român din Serbia deschide CONCURS pentru perfecţionarea tinerilor în domeniul jurnalismului transfrontalier România-Serbia.