POLIȚIȘTII DIN PANCIOVA ÎNVAȚĂ LIMBA ROMÂNĂ

May 02, 2016

1.jpg

Pe data de 21 aprilie, la Secretariatul Afacerilor Interne din Panciova a început implementarea proiectului care constă în cursuri de limbi minoritare, vorbite la Panciova. Astfel, în perioada care urmează 85 de poliţişti vor învăţa, facultativ, româna, maghiara, slovaca şi ceha.


Cursurile au fost inaugurate de șeful Poliției din Panciova Nikola Popovac. La festivitate a fost prezent directorul Poliției Vladimir Rebić, scrie Valentin Mic în săptămânalul Libertatea. – E logic ca polițiștii să cunoască limbile minorităților naționale care trăiesc aici – a spus Popovac. Cursurile vor dura o lună şi jumătate.

2.jpg

Este prevăzut ca aceste cursuri să dureze o lună și jumătate iar referitor la cursuri directorul poliției Vladimir Rebici a spus: – În primul ciclu, 85 de funcționari ai poliției și polițiști vor învăţa limbile minorităților care trăiesc în districtul nostru. Este o mare noutate – a menționat Rebić.

La organizarea cursului de limba româna va contribui profesoara Rodica Țăpârdea din Satu-Nou.

 

Articole similare selectate pentru tine

Statuia Sfântului Florian din Panciova

Statuia Sfântului Florian, protectorul pompierilor, a fost turnată din fier și se află pe strada Vojvode Radomira Putnika, colţ cu strada Cara Lazara din Panciova. Dezvelirea statuii a fost în 1813 pe 4 mai când a fost și sfințită.

S-a aprobat proiectul autostrăzii Panciova - Timișoara

Autostrada Panciova – Timișoara cu lungimea de 130 de kilometri, care la Belgrad se conectează la Coridorul 11, așteaptă studiul de fezabilitate, iar cei mai interesați sunt italienii care în România au peste 11.000 de companii, pentru că au nevoie să se conecteze cu portul Bar din Muntenegru.

Primele societăți, instituții și publicații ale românilor din Panciova

Pe la mijlocul veacului al XVIII-lea în Panciova au fost colonizați și români (pe lângă populația germană și sârbă) – din părțile Ardealului, dar și din regiunea muntoasă a Banatului. Un număr nu prea mare de români au trăit în Panciova și înainte de colonizare de la mijlocul secolului al XVIII – lea.