Cinci ani de la trecerea în neființă a poetului Petru Cârdu

May 04, 2016

cardu.jpg

Deja de cinci primăveri poetul nu-și oprește bicicleta pentru a mirosa liliacii înfloriți care i-au fost sursă de inspirație.


Deja de cinci primăveri Comuna Literară Vârşeţ (KOV) înzadar așteaptă în fiecare dimineață la ora 10 pe poetul și editorul său Petru Cârdu, care acum în locuința lui cerească citește cărțile din biblioteca preferată ”Insomnia” și discută cu Cioran, Crnjanski, Kiș, Pop, Pavić, cu Paul Celan și cu mulți alții pe care i-a adorat și cărora le-a publicat cărțile la Comuna Literară Vârşeţ, deseori cu un efort enorm și sacrificiu personal, relatează portalul evrsac.

Pe 7 mai, Comuna Literară Vârşeţ va marca 5 ani de la plecarea președintelui Petru Cârdu, dăruindu-i un cadou care cu siguranță îl va bucura - o carte bună apărută chiar în biblioteca lui preferată ”Insomnia”. ”Portretul venețian” de Gustav Herling Gruginski este lucrarea cu care Comuna Literară Vârşeţ face recunoștiință omului generos, devotat de cărți rare și bune.

În cadrul celebrării celei de a cincea aniversări a morții poetului Petru Cârdu, se va prezenta cartea autorului Vasa Pavković "Poeții neașteptați", o colecție de eseuri scrise într-un limbaj care reflectă un respect profund pentru viața și opera poeților: Vojislav Despot, Katalin Ladik, Vujice Rešina Tucića și Petru Cârdu.

Promovarea cărții va avea loc sâmbătă, 7 mai, la ora 17.00 la Teatrul Național "Sterija". Apoi la Casa Poetului, la 20.00, va avea loc un maraton de poezie, unde actorii vârșețeni vor citi poeziile lui Cârdu, precum și propriile lor creații.

 

Articole similare selectate pentru tine

Seara poeziei dedicate renumitului vârșețean Petru Cârdu

Având în vedere că se implinesc cinci ani de când ne-a părăsit renumitul vârșețean și artist de talie mondială, Petru Cârdu, am pregătit o seară a poeziei care va avea loc pe data de 25 mai de la ora 19 pe Scena mică ”Tomislav Pejčić”.

Pitești – succes remarcabil al Scenei profesioniste în limba română ”Petru ”Cârdu” din Vârșeț

La Teatrul ”Al. Davila” din Pitești s-a desfășurat în perioada 20 - 25 noiembrie 2015, ediţia a XIX-a a Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio. La această ediţie au participat trupe de teatru din România, Serbia, Bulgaria şi Kosovo.

Petru Cârdu, ambasadorul culturii române în Serbia

În dimineaţa zilei de 30 aprilie 2011, subit de la Spitalul din Vârşeţ a plecat în eternitate Petru Cârdu, renumit ziarist şi publicist, poet, traducător, critic literar şi editor.