Turism medical în Voivodina

May 05, 2016

banja-kanjiza.jpg

La aproximativ 120 de kilometri de Timişoara, în apropierea graniţei Triplex Confinium - între Serbia, Ungaria şi România, se află localitatea Kanjiža, parte din regiunea Banatul de Nord, în Voivodina.


Pe graniţa Triplex Confinium - între Serbia, Ungaria şi România se face turism în toate sensurile. Unguri şi sârbi vin tot mai des la Timişoara, mai ales în week-end, iar pentru români este deja familiar drumul spre ştranduri sau băi în Ungaria şi Serbia. O astfel de ţintă se află la doar 120 de kilometri de Timişoara, în apropierea graniţei, în Voivodina, localitatea Kanjiža.

Aici există, încă din 1913, când oraşul se afla sub administraţie maghiară, Băile Kanjiža. Este locul perfect pentru cei care suferă de dureri de coloană vertebrală, fiind practicată o procedură de extensia subacvatică a acesteia. Mai exact, specialiştii realizează întinderea coloanei vertebrale şi articulaţiilor mari ale extremităţilor inferioare (şoldul, genunchii) aplicând tracţiunea subacvatică vertebrală. Este o procedură balneofizicală complexă. Această descoperire a fost patentată în anul 1953 de Karoly Moll şi se utilizează cu mari succese în Băile Kanjiža din anul 1979, relatează adevarul.ro.

De asemenea, se poate face sport şi activităţi de agrament, programe de welness – îngrijirea sănătăţii şi frumuseţii sub supravegherea profesioniştilor.

banja_8.jpg

Majoritatea locuitorilor de aici sunt maghiari. Pot cunoaşte tradiţiile şi obiceiurile, să deguste mâncarea şi băutura locală. Sunt numeroase evenimente. Cea mai mare manifestaţie este Înflorirea râului Tisa, un fenomen unic.

Dar, dacă vreţi doar să vizitaţi Voivodina pe timpul verii, puteţi căuta lacurile de lângă Vârşeţ, plajele de la lacul Palić sau băile termale Junaković, de lângă Apatin. Dacă vă interesează mai mult istoria, tot de la Vârşeţ începeţi drumul, apoi cetatea Petrovaradinului, la Novi Sad sau Bac, 20 km mai la vest, unde se găseşte una din cele mai spectaculoase cetăţi medievale ale Serbiei.

 

Articole similare selectate pentru tine

Zilele Voivodinei la Timişoara

Printr-un management turistic foarte eficient sârbii şi-au dat seama că în zona Banatului românesc există o sursă inepuizabilă de viitori clienţi pentru frumoasele staţiuni din Serbia.

Voivodinenii cumpără terenuri agricole ieftine în România

Fermierii din Banatul sârbesc, în special cei care locuiesc în apropiere de granița cu România, deja au cumpărat sau planifică cumpărarea terenului arabil în România, prețul fiind fiind și de cinci ori mai ieftin decât în Voivodina.

Voivodina, un uriaș potențial turistic

La sediul central din piața Operei al Camerei de Comerț Industrie și agricultură Timiș a avut loc o întâlnire de suflet cu vecinii și cei mai noi parteneri, Camera de Comerț a Voivodinei. Evenimentul a fost prilejuit de Zilele Voivodinei la Timișoara 2017.