Norton I, Împăratul Statelor Unite ale Americii

May 12, 2016

Saint_Joshua600.jpg

Foarte puțini știu că Statele Unite au avut un împărat autoproclamat si necontestat de nimeni, deci perfect legitim.


Abraham Norton s-a născut în Anglia anului 1819, o țară prin definiție monarhistă, într-o familie de negustori evrei înstăriți din Londra. După moartea tatălui său, în 1849, Norton moștenind o frumoasă avere, s-a mutat în San Francisco intrând în diverse afaceri, în special în sectorul imobiliar, având inițial succes, devenind unul dintre cei mai bogați oameni din California și chiar din Statele Unite ale acelor vremuri, dar nu a avut flerul tatălui său, așa că intrând în afaceri cu orez, a pierdut o mare parte din averea acumulată rapid ajungând la faliment. A dispărut fără urmă  în 1858.

După numai un an, Norton s-a întors complet schimbat, manifestând simptome ale bolii psihice denumite  „mania grandorii” și s-a întitulat „Norton I, împărat al acestor State Unite și  Protector al Mexicului”, promițând să lupte împotriva răului ce măcina societatea americană, scrie teoriisecrete.ro.

Norton-1859-600.jpg

Norton, 1859

A trimis ziarelor proclamații de dizolvare a congresului Statelor Unite, numindu-l un cuib al corupției,  apoi interzicerea partidelor politice, iar în 1862 a cerut Biserici Catolice să-l recunoască drept suveran al întregii Americi, spunând că el este singura soluție pentru încheierea Războiului Civil, cerând demisia celor doi președinți, sudist și nordist.  Bineînțeles că nu a primit nici un răspuns.

Norton, în ciuda faptului că era un personaj ciudat, ușor a devenit foarte popular în San Francisco, fiind invitat de administrație să medieze diferite conflicte sociale.

Norton era și un personaj monden în adevăratul sens al cuvântului, fregventa cele mai de lux restaurante și localuri din oraș, unele dintre acestea afișând pe meniu că respectivul local funcționează cu acordul “Majestății Sale Imperiale, Norton I al Statelor Unite” sau „Majestatea Sa Abe Norton I a cinat aici”.

hith-emperor-of-united-states-90019984-E.jpeg

Norton era și un avid consumator de cultură având chiar și o lojă „imperială” rezervată la Opera din San Francisco. În anul 1867 a fost arestat pentru vagabondaj, iar furia populației a atins cote nemărginite, fiind ample proteste de stradă ce cereau eliberarea împăratului. Acesta a fost eliberat de însuși șeful poliției, un susținător al împăratului, declarând că: Omul acesta nu a rănit, nu a jignit şi nu a furat pe nimeni. Nu a păgubit ţara şi nu a furat din banii publici, ceea ce nu putem spune şi despre politicienii noştri”.

În ultimii ani de viață, Abraham Norton primise acordul autorităților pentru a emite propria monedă, monedă ce era acceptată la plată de către comercianții din San Francisco. O altă acțiune în stilul lui Norton a fost cererea în căsătorie pe care i-a adresat-o Reginei Victoria a Marii Britanii, spunând că are planuri mari cu țările lor, bineînțeles că nu a primit răspuns.

În anul 1880, pe 3 ianuarie Norton moare, iar la înmormântarea sa participă peste 30000 de oameni. Toate ziarele din oraș au apărut cu o bandă neagră și au titrat: Le Roi est Mort. Norton a murit sărac, în ciuda faptului că în tinerețe fusese unul dintre cei mai bogați oameni din California, poliția găsind în casa acestuia sărăcăcioasă doar 6 dolari cu chipul său și 2.5 dolari americani.

Emperor-Norton-1860s-a600.jpg

Norton, 1860

În ciuda faptului că era mai mult un personaj monden, Norton a fost și un vizionar, acesta a preconizat apariția Ligii Națiunilor și construirea unui pod peste golful San Francisco, lucruri care s-au realizat abia în secolul următor. Aceste preconizări vizionare au fost puse de mulți pe seama planurilor  francmasoneriei, pentru că Norton era un mason de grad mare.

În 1980, la împlinirea a 100 de ani de la moartea lui Norton, municipalitatea din San Francisco a organizat mai multe manifestații, în memoria “Primului Împărat al Statelor Unite ale Americii”.

 

Articole similare selectate pentru tine