Jazztronic sub sloganul "Science fiction"

May 27, 2016

aneta.jpg

Jazztronic a luat naștere în 2002 ca ”Asociația iubitorilor de jazz și electronică”, cu dorința ca orașului și regiunii să se prezinte o formă improvizată de muzică, jazz, blues, rock and roll... Activitățile asociației, cu timpul, au dus la nașterea Festivalului de jazz și muzică blues, care a poziționat ferm Vârșețul pe harta culturală a țării și regiunii.


La Festival, ajuns la ediția a 12-a,  pe scenele din sala mare și foaier își vor arăta talentul artiștii din Serbia, România, Ungaria și Slovacia, iar multor dintre ei nu este prima participare la Jazztronic, scrie portalul evrsac.

Pe parcursul celor trei zile, pe scena jazz se va perinda Sebastian Spanache Trio, Sound Sculpture Trio & Kristijan Mlačak, și Cvartetul lui Vlada Maričić cu oaspetele special Tanja Jovićević, iar pe scena blues - Jazz Therapie Für Musik, The Gamblers, Rebbel Brass și Blue family reunion band cu oaspeții din Ungaria. Această ediție decurge sub sloganul "Science fiction".

Definitiv, Jazztronic a reușit să sensibilizeze publicul pentru jazz, și din an în an sunt tot mai mulți vizitatori. Sub influența acestui Festival și Școala de Muzică din Vârșeț a lansat departamentul de jazz, a cărui studenți au deschis ediția din acest an.

Foto Tereza Gaspar

 

Articole similare selectate pentru tine