”Trompeta Bănățeană” va avea loc pe 25 iunie

May 29, 2016

trompeta1a.jpg

Tradiționalul festival de fanfare ,,Trompeta bănățană” se va desfăşura anul acesta pe data de 25 iunie la Satu-Nou, au decis, la o recentă şedinţă, reprezentanți din partre a şapte formaţii din Banatul sârbesc.


Toate societăţile de fanfară din Banatul sârbesc au fost informate cu privire la data organizării festivalului. Până pe data de 15 mai, când a fost termenul limită de depunere a anunţurilor, participarea şi-au anunţat-o 11 fanfare.

Ediţia din acest an a ,,Trompetei bănăţene” va fi, cel mai probabil, una internaţională, fiind aşteptate şi două fanfare din România.

 

Articole similare selectate pentru tine

Vechea vatră a localității Satu-Nou

Satu-Nou (Banatsko Novo Selo) a luat naștere în perioada înființării graniței militare bănățene, pe drumul important din punct de vedere strategic Panciova – Timișoara. Satul a fost construit conform planurilor strategice ale Consiliului de război din cadrul Castelului Vienez.

Paia Togeraș, doinitorul autentic al bobocilor

Muzica autentică a bobocilor este de o valoare inestimabilă. Acest fapt l-a justificat și l-a apreciat marele etnomuzicolog dr. Ghizela Sulițeanu. Printre bobocii care au lăsat o amprentă în muzica populară autentică este și cântărețul Paia Togeraș-Pleiaș (1906-1987).

Nunta mirilor Ghiță Țăpârgea și Victoria Mălaimare la Satu-Nou în timpul ocupației fasciste

Nunta mirilor Ghiță Țăpârgea și Victoria Mălaimare din Satu-Nou în timpul ocupației fasciste.