Locuri misterioase pe care nu le poți vizita (2)

Jun 08, 2016

carare-prin-padure.jpg

În prezent, datorită tehnologiei și mijloacelor de transport performante, putem ajunge oriunde ne dorim. Fie că este o insulă exotică sau cel mai îndepărtat sătuc din lume, aplicațiile ultramoderne ne indică rutele, la ce distanță se află acestea de noi și mai ales, prețul călătoriei.


Însă există locuri demne de scenarii de film, despre care se cunosc foarte puține lucruri. Acestea dețin secrete bine păzite, iar legendele născute pe seama lor sunt numeroase, remarcă omofon.com.

Clubul 33, Sursa www.lifebuzz.jpg

Clubul 33, Sursa www.lifebuzz

Clubul 33

Walt Disney a simțit nevoia unui loc privat, special, în care să se poată întreține cu sponsorii sau alți oaspeți. Prin urmare, în 1967, a luat naștere Clubul Exclusivist. După moartea sa, Disney Land a decis ca acest Club 33 să fie deschis pentru membrii speciali și oaspeții lor. Exclusiv pe baza unei legitimații. Misterul? În iunie 2007, lista de așteptare pentru cei care doreau să devină membri era veche de 14 ani. Ea s-a închis în aprilie/mai 2007, astfel că nimeni nu știe cum poate avea acces în clubul lui Walt Disney.

Aria 51, Sursa www.lifebuzz.jpg

Aria 51, Sursa www.lifebuzz

Aria 51

De Aria 51 par să fie legate cele mai multe secrete și controverse. Localizată în Nevada, lângă Lacul Groom, această bază secretă militară a devenit Mecca teoriilor moderne legate de contactul cu civilizații extratereste, vizite neobisnuite sau OZN-uri. Se crede că Aria ar avea chiar un sector special, Sector 4, unde ar ajunge toate informațiile despre cele mai neobișnuite și extraterestriale fenomene. Aria 51 nu apare pe harta publică a Statelor Unite, iar cine încearcă să intre aici riscă să fie ucis.

Google, Sursa Google-Connie Zhou.jpg

Sursa Google-Connie Zhou

Centrele de date Google

Centrele de date Google sunt peste tot în lume și pot fi accesate de doar câteva persoane selectate. Aceste centre sunt pline cu sute de mii de servere și biciclete, astfel încât inginerii să poată ajunge rapid unde au nevoie. Centrele sunt localizate adânc în pământ pentru a nu putea fi afectate de nici un fel de magnet de la suprafață. În 2012, Google a publicat fotografii ale centrelor sale de date pentru public. Această fotografie este de la o instalație de răcire centrală de la centrul de date Google din Douglas County, Georgia.

Zion, Sursa Best of Rob.jpg

Sursa Best of Rob

Biseria Sfintei Maria din Zion

În biserica Sfânta Maria din Zion, din orașul etiopian Axum, se spune că s-ar afla Chivotul Legilor. O singură persoană are acces în biserică și poate vedea chivotul, mai precis călugărul-gardian. Odată ales, acesta trebuie să stea închis în capelă, alături de chivot, pentru tot restul vieții.

Whiteclub, Sursa Jamie Barras.jpg

Whiteclub, Sursa Jamie Barras

White’s Gentlemen’s Club

White’s este un club londonez al gentlemenilor, construit în 1693 de un imigrant italian, Francesco Bianco. La început, aici se vindea ciocolată caldă, o delicatesă rară și foarte scumpă la vremea respectivă.

În secolul al XIX-lea, clădirea era exclusiv destinată tinerilor gentlemeni provenind din înalta societate. Teoretic, toți domnii la modă aveau statutul de membru, dar practic cei foarte influenți erau cei care aveau acces. Astăzi este cunoscut mai mult ca un loc de socializare ți jocuri de noroc. Ca și în cazul clubului lui Walt Disney, nu se știe nimic însă despre cum poți să ajungi membru.

Poveglia, Sursa Guido Alberto Rossi.jpg

Sursa Guido Alberto Rossi

Poveglia, insula bântuită

Poveglia este o insulă aflată între Veneția și Lido, în Laguna venețiană din nordul Italiei. În 1348 și, apoi, în 1630, Ciuma Neagră a atins țărmurile Veneției, iar insula a devenit colonie în carantină. În centrul acesteia, morții și oamenii aflați pe moarte erau arși pe ruguri imense.

Din 1922 până în 1968, clădirile deja existente au fost transformate într-un ospiciu pentru cei suferind de boli mintale. În jurul insulei s-au născut o serie de legende despre fantomele victimelor războiului și ale ciumei, iar insula este inaccesibilă pentru localnici și turiști.

Seminte, Sursa Paul Nicklen-National Geographic.jpg

Sursa Paul Nicklen-National Geographic

Banca de semințe Svalbard

Svalbard este o bancă de semințe securizată, construită pentru a prezerva o largă varietate de semințe de plante originare din toate colțurile lumii într-un depozit subteran. Seiful de semințe găzduiește mostre duble, sau copii de rezervă păstrate în băncile de gene de pe toată planeta. Seiful de semințe este un fel de asigurare în vederea pierderii semințelor păstrate în băncile de gene, dar și un refugiu pentru semințe în eventualitatea unor crize puternice regionale sau globale.

Banca de semințe se află pe insula Spitsbergen la o distanță de aproximativ 1.300 kilometri de Polul Nord, fiind administrată sub egida unui acord trilateral între guvernul norvegian, Trustul Global al Diversității Culturilor Agricole (GCDT) și Centrul Nordic de Resurse Genetice. #

 

Articole similare selectate pentru tine