Zâmbete, conștientizare și viteză!

Jun 08, 2016

Pod-167.jpg

Este binecunoscut faptul că totul se ține pe energie. Tonusul de viață, capacitatea de a acționa și de a gândi la rece este nivelul energiei libere în organism. Cum să influențezi acest nivel?

Răspunsul clasic al specialiștilor: apă, respirație, mâncare și exerciții fizice regulate.

Noi trebuie să facem lucrurile corect (să bem mai mult, să ne alimentăm corect, să respirăm adânc, să facem sport), și corpul nostru se va trezi, și ne va oferi putere interioară și dorința de întoarce munții, relatează eustiu.com.

Vă declar cu toată seriozitatea că practica nu este suficientă. Este o parte importantă a vieții, pentru a te simți mai bine și a elibera procesul de schimbare. Este un pas către un mod sănătos de viață, dar cheia spre sursa puterii lăuntrice și a drive-ului este în altceva:

În om se ascunde o rezervă colosală de putere interioară, dar mulți dintre nu nu știu să o folosească.

Pe parcursul mai multor ani, am învățat mai multe modalități pentru ridicarea energiei. Nu pot să spun că am încercat prea mult pe propria piele, dar am un pic de experiență. În plus întotdeauna am dus observații active. Sunt oameni care luminează. Ei te atrag. Dar poți fi sănătos, să arăți bine, dar totuși să rămâi cu un suflet de lemn. Nici putere, nici putere de voință în asemenea ochi nu se reflectă.

Cu plăcere și curiozitate am urmărit oamenii care practicau yoga, practici energetice, vegeratienii, meditatorii, dar și pe cei care creau afaceri, proiecte. Totodată mă vedeam pe mine în diferite perioade ale vieții, și am făcut o concluzie pe care cu siguranță ați mai auzit-o și voi.

Odată acest răspuns simplu, m-a șocat:

Atâta timp cât nu ai pentru ce cheltui puterea, nu o vei obține.

Aceasta este o funcție de apărare a organismului. Cei vei face cu încărcătura puternică? Cei vei face cu propriile îndoieli? Puterea are nevoie de siguranță.

Cu cât mai mare este modelul în care te vezi tu și percepția ta despre viață, cu atât mai multă energie ai.

Sunt oameni care stau foarte departe de modalitățile de creștere a energeticii, care nu-și amână entuziasmul. Secretul nu este doar în practică, ci în utilizarea regulată a energiei primite.

Să fim sinceri: de ce ai nevoie de putere, tonus, energie, drive, entuziasm?

Înțelepții indieni aveau o analogie: Omul stă în fața vieții ca în fața unui ocean fără limite, dar în mână are doar o linguriță pentru ceai.

Ai multă energie dau nu știi ce să faci cu ea.

Încă odată.

De ce ai nevoie de puteri? Ce o să faci cu ele? În ce le vei investi?

Scopurile noastre decid care ne sunt puterile, indiferent dacă vrem asta sau nu.

Dacă vrei să te simți bun și energic și pentru asta începi să faci anumite lucruri, dar totuși nu știi de ce ai nevoie de asta, atunci și puteri vei vrea doar pentru a face aceste lucruri. Nu este rău. Dar cuvântul putere și drive sunt din altă poveste. Eu scriu asta anume pentru cei care pot să simtă limita.

Dacă te ocupi de sporirea energiei  ea se va ține de tine suficient cât să-ți mențină pofta de viață. Puterea, entuziasmul și pofta de viață apar în acel moment când omul își atinge scopul și începe să se miște spre el.

Puterea se dă pentru ceva.

Cu alte cuvinte, când iei o decizie sigură pentru a întoarce munții, îți dai seama că ești capabil să faci asta. La început ai putere și drive cu ajutorul practicii, apoi te gândește ce să faci cu aceste resurse. La început omul decide să schimbe totul, ia decizii, în care parte să se miște și unde, și cu fiecare pas, făcut în direcția aleasă începe să simtă un îndemn din interior.

Vorbim nu despre visele mari, care în epoca internetului s-au lipit de  subconștient ca un virus: ai citit un articol, și l-ai uitat peste câteva minute. Vorbim anume despre intențiile serioase, plan de acțiuni și de mișcări responsabile, inclusiv răbdare să mergi pe acest drum până la capăt. Aici ne ajută și practicile energetice, ca un instrument minunat care nu ne va lăsa bateriile să se descarce. Principala sursă de energie este totuși în altceva…

Să fim direcți: când în viață parcă totul este bine, dar nimic bun nu se întâmplă, este greu să începi acest proces. Din iad este mai ușor să ieși, dacă ai ajuns cumva acolo, cât de absurd nu ar suna. Este nevoie de intenții serioase de a deveni un om care își realizează potențialul și puterea deplină. Lipsa fricii crează scopuri mari. Curajul de visa la limite mari. Pentru asta trebuie să încetezi să economisești puterile și să-ți fie frică să de dedici procesului mișcărilor din cap. Atunci ai șanse reale să afle răspunsul la întrebarea: Cine sunt?

Omul este o ființă cu prosibilități nelimitate și cu o putere colosală. El are tot de ce are nevoie pentru a se autovindeca, capacități pentru a schimba orice circumstanțe și pentru ași crea experiența, primind o plăcere enormă pe care o împarte cu ceilalți.

 

Articole similare selectate pentru tine

Pedalezi o oră și ai curent electric în casă 24 de ore

Oamenii se plâng adesea că facturile la energie sunt din ce în ce mai costisitoare. În același timp, mai spun că sunt așa de ocupați încât nu găsesc timp pentru exerciții fizice. Cele două probleme par să-și fi găsit rezolvarea într-o invenție care-i aparține lui Manoj Bhargava, miliardarul de origine indiană care a creat o bicicletă ce ar putea să alimenteze cu energie, timp de 24 de ore, o locuință din mediul rural, dacă o singură persoană dă la pedale timp de o oră.

Iată o serie de întrebuințări practice cu Coca-Cola

Oamenii care consumă băuturi răcoritoare, cum ar fi Coca-Cola, au o creștere de 48% în atac de cord și accident vascular cerebral de risc, comparativ cu persoanele care nu beau sucuri deloc sau nu le beau în fiecare zi. De asemenea, Coca Cola este foarte nocivă pentru oase prin pierderea calciului, prin înmuierea acestora și prin apariția cancerului esofagian.