Accent pe colaborarea cu judeţele din România

Jun 25, 2016

13516251_886554104800651_6141928337616800465_n.jpg

Istvan Pasztor, preşedintele Adunării Voivodinei, s-a întâlnit, recent, cu Excelenţa Sa Daniel Banu, ambasadorul României la Belgrad. Discuţiile s-au axat pe colaborarea dintre Voivodina şi judeţele din România şi posibilităţile de extindere a cooperării.


Pasztor şi ambasadorul Banu au conchis că Serbia şi România au posibilită să extindă colaborarea economică transfrontalieră. România ocupă locul trei, după Germania şi Italia, în schimbul comercial cu Serbia, a spus ambasadorul Banu. După cum a spus Excelenţa Sa, colaborarae în cadrul proiectelor IPA, cum ar fi reţeaua DKMT şi Strategia Dunăreană, ar putea să rezulte cu idei noi, scrie George Subu pentru săptămânalul Libertatea.

,,Buna colaborare nu s-a desfăşurat niciodată de la sine, ci se datorează oamenilor harnici. Ambasadorului României a avut un rol deosebit de important în ceea ce priveşte colaborarea. Sper că în viitor relaţiile noastre vor rămâne la acelaşi nivel”, a spus Pasztor.

Preşedintele Adunării Voivodinei, după cum a mărturisit, este convins că această colaborare va continua în cadrul Programului IPA2 de colaborare transfrontalieră, de care sunt interesate, în mod special, comunele bănăţene din Voivodina.

Ambasadorul Banu a făcut apreciari pozitive în ceea ce priveşte poziţia comunităţilor naţionale din Serbia. Excelenţa Sa a spus că acest model trebuie să îl urmeze alte ţări, în special în domeniile învăţământului, uzului oficial al limbilor şi informării în limbile minorităţilor.

 

Articole similare selectate pentru tine

Zilele Voivodinei la Timişoara

Printr-un management turistic foarte eficient sârbii şi-au dat seama că în zona Banatului românesc există o sursă inepuizabilă de viitori clienţi pentru frumoasele staţiuni din Serbia.

Voivodinenii cumpără terenuri agricole ieftine în România

Fermierii din Banatul sârbesc, în special cei care locuiesc în apropiere de granița cu România, deja au cumpărat sau planifică cumpărarea terenului arabil în România, prețul fiind fiind și de cinci ori mai ieftin decât în Voivodina.

Voivodina, un uriaș potențial turistic

La sediul central din piața Operei al Camerei de Comerț Industrie și agricultură Timiș a avut loc o întâlnire de suflet cu vecinii și cei mai noi parteneri, Camera de Comerț a Voivodinei. Evenimentul a fost prilejuit de Zilele Voivodinei la Timișoara 2017.