De ce e bine să bei bere pe caniculă?

Jun 26, 2016

ce-bautura-trebuie-sa-consumi-zilnic-ca-sa-ai-o-memorie-perfecta_size1.jpg

Una dintre cele mai iubite băuturi în sezonul estival este fără îndoială berea.


Cu un conținut redus de alcool, această băutură poate contribui nu doar la o bună hidratare a organismului, în completarea consumului de apă, dar poate aduce o parte din vitaminele necesare menținerii în formă, consemnează libertateapentrufemei.ro.

Berea este fabricată doar din ingrediente naturale (cereale, hamei, drojdie de bere si apă) și păstrează o parte importantă din proprietățile acestora. Pe lângă fibrele provenite din cereale și antioxidanții cedați de hamei, berea are și un conținut important de vitamine, în principal cele aparținând complexului B – B3, B2, B6, B9. Astfel, în completarea unei diete echilibrate pe timpul verii, berea poate fi consumată zilnic de către persoanele sănătoase într-o cantitate moderată, echivalând 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei.

Iată câteva motive pentru care este bine să bei bere în cantităţile indicate de medici.

  • Scade riscul osteoporozei. Berea întărește sistemul osos, conform unui studiu realizat de cercetătorii spanioli de la Universitatea Extremadura din Caceres, deoarece hormonii vegetali din bere, şi nu alcoolul, contribuie la apariţia acestor efecte benefice. Trebuie respectate indicaţiile medicilor cu privire la cantitatea de bere consumată, fiindcă un consum mai mare de două sticle de bere pe zi produce un efect contrar, dăunând sănătăţii oaselor.

  • Menţine greutatea sub control. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că berea nu îngraşă. "Măsurătorile antropometrice au stabilit că un consum moderat de bere, cu sau fără alcool, nu modifică circumferinţa braţului, a taliei şi a șoldurilor; nu s-au înregistrat modificări semnificative în pliurile cutanate", a declarat dr. Ascensión Marcos, cercetător, director al Grupului de Imunonutriție al Departamentului de Metabolism şi Nutriţie din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Ştiinţifice.

  • Berea hidratează. Reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiraţie, facilitând recuperarea după exerciţiul fizic, mai ales când se realizează într-un mediu călduros, arată un studiu realizat de cercetătorii spanioli de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Granada.

  • Scade riscul bolilor de inimă cu 60%. Amatorii de bere prezintă un risc cu 40 până la 60 % mai mic de a face atac de cord, deoarece furnizează organismului minerale şi vitamine esenţiale şi este bogată în potasiu şi săracă în sodiu, ceea ce conferă un echilibru perfect pentru presiunea arterială.

  • Berea are un conţinut bogat de magneziu, care ne protejează de pietrele la vezica biliară şi la rinichi. Din această cauza, un pahar de bere pe zi scade riscul apariţiei pietrelor la rinichi cu 40%, informează femina.rol.ro.

 

Articole similare selectate pentru tine