Sărbătoarea fanfarelor la Satu-Nou

Jul 02, 2016

1.jpg

Ediția a noua a festivalului ,,Trompeta bănățeană”, devenit deja o tradiție, a reunit nouă ansambluri din opt localități


,,Bobocii” s-au obișnuit ca în satul lor iunie să aducă muzică de fanfare, să se reunească formațiile de suflători din localitățile noastre. Așa a fost și sâmbăta trecută, în cea de-a 25-a zi a lui Cireșar, când s-a desfășurat cea de-a noua ediție a Festivalului de Fanfare ,,Trompeta bănățeană”, organizat de asociația ,,Trompeta bănățeană” și fanfara ,,Tineretu” din loc.

3a.jpg

De la dreapta spre stânga: Iovan Ancaițan, Mita Omorean, Alexandru Petruț, reprezentantul Ambasadei României din Belgrad, părintele Gheorghe Ianeș, Marcel Drăgan, secretarul Consiliului Național Român, Predrag Škaljak, președintele ”Trompetei Bănățene”

Pe scena special amenajată din fața monumentului, în centrul satului, pe parcursul a aproape trei ore au concertat formații instrumentale din opt localități, oferind clipe de bucurie iubitorilor acestui gen de muzică, consemnează săptămânalul Libertatea.

2.jpg

Ca și în anii trecuți, evenimentul, ce nu are caracter competiţional, a început cu parada fanfarelor prin centrul localității și a continuat, la lăsarea serii, cu un concert. Vremea favorabilă desfășurării unui eveniment în aer liber a reunit, totuși, un număr restrâns de spectatori, iar ,,bobocilor” care au rămas la casele lor, fanfarele ,,Tineretu” din Satu-Nou și ,,Doina” din Râtișor le-au reamintit că în sat e sărbătoarea formațiilor de suflători. Cele două ansambluri au interpretat imnul Serbiei, României, Uniunii Europene și al fanfarelor.

 

Articole similare selectate pentru tine