Zi de doliu - în întreg teritoriul Voivodinei

Jul 04, 2016

download4.jpg

Duminică, 3 iulie, a fost Zi de doliu - în întreg teritoriul Voivodinei, în urma rafalelor de la Žitište, în care 5 persoane şi-au pierdut viaţa, iar 20 au fost rănite.


Poliţia a capturat atacantul şi persistă suspiciunile că motivul uciderilor a fost gelozia, deoarece mai întâi şi-a ucis soţia de care a fost despărţit deja de un timp.

La 4 centre sanitare au fost primiţi 16 pacienţi, răniţi în tragedia de la Žitište, a declarat la Novi Sad ministrul sănătăţii Zlatibor Lončar cu ocazia vizitei la Centrul Clinic al Voivodinei. El a precizat că 9 pacienţi au fost ospitalizaţi la Zrenjanin, doi la Belgrad, 3 la Novi Sad şi 2 la Sremska Kamenica. Viaţa pacienţilor din Zrenjanin nu este în pericol.

Secretarul provincial pentru sănătate, Zoran Gojković a declarat la Zrenjanin că dintre cei 20 răniţi, unul este în stare gravă, fiind vorba despre o tânără care a fost transferată la Centrul Clinic al Voivodinei, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

Directoarea spitalului general din Zrenjanin, Gordana Kozlovački, în urma vizitei răniţilor, împreună cu Gojković şi cu vicepreşedintele Guvernului Provincial, Djordje Milićević – a spus ziariştilor că în cursul nopţii au fost operate 8 persoane, ceea ce a contribuit ca numărul victimelor să nu fie şi mai mare.

Directorul adjunct al Centrului Clinic al Voivodinei, Vesna Turkulov a declarat că 3 persoane grav rănite se află la acest centru, printre care o pacientă este în stare foarte gravă.

Comuna Žitište a dat publicităţii un comunicat în care se spune că în momentul în care câteva mii de oameni, cu precădere tineri s-au delectat la manifestarea tradiţională, când s-a produs tragedia.

În teritoriul districtului Banatului Central, a fost proclamat doliu între 3 şi 5 iulie, iar în holul Adunării Comunei, luni a fost deschisă cartea de doliu.

Dealtfel, de la începutul acestui an şi până la tragediile din noaptea trecută de la Žitište şi de la Knjaževac, în violenţele de familie, 12 femei au fost ucise, iar cu aceste ultime cazuri, numărul s-a majorat.

Adrian Baloș (28), din Torac a scăpat de moarte printr-o minune. El spune că atmosfera în cafenea a fost normală și nu a existat nici un indiciu că vine răul.

  • Cu societatea m-am dus mai întâi la un concert și apoi am fost de acord să mergem la cafenea. Unii dintre colegii de clasă nu au vrut să meargă, chiar dacă i-am rugat să vină cu noi, s-au dus acasă, parcă au avut presimțirea că se va întâmpla ceva rău - spune Adrian Baloș.

  • În cafenea era bine. Nu l-am văzut pe Siniša Zlatić când a venit, am fost întors cu spatele. La un moment dat am auzit o explozie de focuri de armă. Credeam că se aud artificii și am ignorat, însă când se auzea și rafala a doua, m-am întors și un cartuș m-a lovit în ochi. Am căzut. Oamenii panicați au început să fugă afară din cafenea. Am văzut o fată care sângera, iar alături de ea o altă fată se văită. Atunci dabea mi-a fost clar ce se întâmplase.

Adrian spune că, pe lângă el, au mai fost răniți încă șapte prieteni, unul fiind transferat la Kamenica, unde, după o intervenție chirurgicală e bine. În afară de el, tratament la domiciliu primesc și Saša Beronja, de asemenea din Torac și Đorđe Rajić din Žitište.

Surse: kurir.rs și rtv.rs

 

Articole similare selectate pentru tine