Râul Căraș din nou a inundat hotarul Coșteiului

Jul 07, 2016

poplave,-poplava,-reke,reka,-karas,njive,-vojvodinci,_660x330.jpg

Lanurile hotarului Coșteiului, localitate românească din apropierea Vârșețului au fost din nou inundate de râul Căraș.


Albia râului Căraș s-a revărsat inundând o parte din terenul arabil și pășuni. Aceasta este a doua inundație anul acesta, rezultat al ploilor abundente din România. Cărașul în Serbia parcurge o distanță de 32 de kilometri revărsându-se în Canalul Tisa-Dunăre-Tisa în apropierea localității Kajtasovo, informează evrsac.rs.

Până în prezent erau abordate câteva proiecte de sanare a albiei Cărașului, plecând de la idea construirii unui canal de alinare  (lungimea de 8 kilometri) care ar fi protejat mii de hectare de teren arabil și localitățile Coștei, Voivodinț, Dobričevo și Straja.

Administrația orașului a anunțat formarea unei comisii pentru evaluarea pagubelor, imediat după retragerea apei de pe hotare.

 

Articole similare selectate pentru tine

Originea Coşteiului

Originea Coşteiului se pierde în negura veacurilor. Malul drept al luncii Căraşului, ridicat, ferit de inundaţii, mergând paralel cu coastele prin care se termină câmpul înalt dintre Vârşeţ şi Coştei, oferea oamenilor din cele mai vechi timpuri condiţii de viaţă dintre cele mai favorabile.

ODĂ CĂRAȘULUI!

Nisip în ochi, pietriș sub picioare Iar fața ți-e arsă de eternul soare, Peste munți și văi, alergi prin veșnicie Și te scurgi precum, strofele-n poezie.

Idila de lângă Căraș

Povestirile Mariei Păuței-Gașpăr se înscriu în aceeași zonă tematică descrisă de Ion Bălan și Simion Drăguța, respectiv în universul țăranului de la codru. Note sociale, dar și note de morală tradițională stau, deseori, la originea multor drame omenești din acest spațiu.