Copiii din Coștei - încă trei premii I în palmares

Jul 07, 2016

13466239_317629438568139_4315260200226572666_n.jpg

După ediția de anul acesta a Festivalului Copiilor la care au cucerit pentru a cincea oară consecutiv ”Marele Premiu”, copiii S.C.A. ”Mihai Eminescu” din Coștei s-au prezentat pe data de 23 iunie a.c., la ediţia a XXII-a a Festivalului Internațional ”Așa-i jocul pe la noi” organizat de Palatul Copiilor din Arad şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, de unde s-au reîntors cu noi premii.


  • Iniţial, Festivalul Internaţional de Folclor organizat de Palatul Copiilor - Arad trebuia să se desfășoare pe data de 19 iunie de Rusalii, dar a fost amânat din cauza accidentului din judeţul Braşov în care a fost implicat autocarul ce aducea la festival elevii de la Iaşi. Manifestarea a fost reprogramată pentru joi, 23 iunie, ediţia cu numărul 22 fiind dedicată membrilor Ansamblului „Hora” al Palatului Copiilor şi elevilor de la Colegiul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, care ar fi trebuit să participe alături de ansamblurile din ţară şi străinătate, scrie Mariana Stratulat în săptămânalul Libertatea.

La acest Festival ne-am prezentat cu Grupul vocal ”Fetele de la Coștei”, Taraful copiilor al Societății noastre și cu Montajul folcloric: ”Arătarea cinstelor la nuntă” și toți au cucerit locul I în categoriile lor. A fost acesta încă un succes al copiilor noștri, după marele succes de la Festivalul Copiilor, organizat recent în localitatea noastră, a ținut să menționeze Viorel Bălăgean, președintele S.C.A. ”Mihai Eminescu” din Coștei, care totodată a ținut să-I felicite pe copii și să mulțumesc intructorilor care au lucrat cu ei. Cuvinte de mulțumirea se îndreaptă  și către Adunarea Municipiului Vârșeț, care le-a oferit sprijin financiar pentru deplasarea spre Arad.

Grupul vocal ,,Fetele de la Costei” intruit de profesorul Marcel Novac, au interpretat cântecele: ”Mărie, poale ciurate” și ”Mândră bănățeană”. Taraful copiilor instruit de prof. Marcel Novac a interpretat o suită de melodii populare, iar formația folclorică s-a prezentat cu Montajul tradițional: ”Arătarea cinstelor la nuntă”, coordonator artisitic: Viorel Bălăgean, cucerind atât juriul și publicul.

La festival s-au prezentat formaţii artistice din Bulgaria, Ungaria, Ucraina, precum și din mai multe orașe din România. Iar micii coșteieni au prezentat cu brio țara și minoritatea noastră.

 

Articole similare selectate pentru tine

Un episod premergător apariției ziarului ”Nădejdea” din Vârșeț

Un Comitet de iniţiativă ad−hoc constituit, a lansat la Coştei, la 27 martie 1927, un apel către românii din Regatul Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor, ce avea trei subtitluri extrem de sugestive: »Pentru organizarea tuturor românilor«, »Care este politica reală a românilor?« şi »Necesitatea apariţiei unui ziar românesc«. Documentul este în ahiva episcopiei Caransebeş şi nu este inventariat.

Trupa de Teatru Neica, 1980

Trupa de teatru ”Neica” din Coștei, la finea spectacolului ”Eminescu și Veronica”, 1980

Trupa de Teatru ”Neica” din Coștei la Pygmalion în Viena

Membrii Trupei de Teatru ”Neica” ce funcționează în cadrul S.C.A. ”Mihai Eminescu” din Coștei, au contribuit în seara zilei de 24 octombrie 2015 la înfăputirea istoriei, prezentându-se ca prima trupă românească de amatori de la noi, în Sala de spectacole a Teatrului ”Pygmalion” din Viena.