Festivalul P.L.U.R. la Straja

Jul 09, 2016

55aad32facaa0cd8c4af3e21e8dd7fde_L.jpg

Primul P.L.U.R. festival în Serbia, festival de muzică electronică, va avea loc la Straja, municipiul Vârșeț, pe 22 - 24 iulie.


Festivalul P.L.U.R. - Serbia 2016 este un proiect susținut de către organizația Addicted (Serbia) și DPS Productions (Grecia). Festivalul va cuprinde peste 50 de artiști din Serbia, România, Grecia, Muntenegru, Macedonia, Italia, Norvegia și Elveția, informează evrsac.rs.

  • Trebuie remarcat faptul că Festivalul P.L.U.R. va fi organizat pe o proprietate privată în împrejurimea frumoasă la doar 20 de kilometri de Vârșeț și la 80 de kilometri de Belgrad, lângă localitatea românească Straja în apropiere de Canalul Tisa-Dunăre-Tisa.

  • Din momentul în care a fost anunțat că festivalul va avea loc în Serbia, am primit numeroase mesaje de sprijin, atât din Serbia cât și din alte țări, așa că ne așteptăm la o participare mare de oameni și invitați din Turcia, Grecia, Bulgaria, România, Franța și Italia, spun organizatorii festivalului.

În afară de reprezentarea unui eveniment cultural și artistic neobișnuit, festivalul a activat multe asociații să se alăture organizării și amenajării spațiului, iar în proiect s-au inclus și localnicii.

  • Numele festivalului P.L.U.R. (pace, iubire, unitate, respect) simbolizează principiile și fundamentele pe care se bazează festivalul, dar el, pur și simplu, nu se poate descrie, P.L.U.R. –ul trebuie trăit. P.L.U.R.-ul va fi o experiență și un eveniment care unește oamenii, indiferent de orientarea politică, de naționalitate, dizabilitate, virtuții, de culoarea pielii sau de origine, P.L.U.R.-ul va fi un loc unde sunt toțibineveniți, spun organizatorii.

Ușile festivalului pentru camperi sunt deschise cu o zi mai devreme, adică joi, 21 iulie, iar  biletele pentru festival sunt disponibile în toate locurile de vânzare ale eventimului sau pe site-ul  www.eventim.rs.

 

 

Articole similare selectate pentru tine

La Straja – o tânără generație de actori

Pentru ediția din acest an a „Zilelor de Teatru ale Românilor din Voivodina”, Trupa de teatru a Societății Cultural Artistice „Mihai Eminescu” din Straja a prezentat spectacolul „Croitorul doamnelor” de Georges Foydeau, în regia lui Ionel Omoran.

Festivalul Internațional de Muzică W.O.L.F. la Straja

Festivalul Internațional de Muzică W.O.L.F 2017, implementat în colaborare cu orașul Vârșeț, weekend-ul acesta are loc în satul românesc Straja, aproape de Vârșeț. După cum s-a anunțat, Festivalul va găzdui 35 de muzicieni de clasă mondială și interpreți de muzică electronică psytrance, iar talentul său va arăta peste 45 de artiști, pictori, acrobați, jongleri, designeri de moda, etc.

COLINDĂTORII DIN STRAJA AU EVOLUAT CU BRIO ÎN ROMÂNIA

Grupul de colindători din Straja instruiţi de Ionel Omoran, liderul Mişcării Naţional Creştine din Serbia, de altfel membrii ai Trupei de teatru a Societăţii Cultural-Artistice ”MIHAI EMINESCU” din Straja, au participat la ediţia a V-a a Festivalului Internaţional de Colinde organizat de Casa de Cultură Orăşănească Cehu Silvaniei din judeţul Sălaj, România, pe data de 19 şi 20 decembrie 2015.