Vârșețul, centrul folcloric al lumii!

Jul 13, 2016

vrsacki-venac-vrsac.jpg

Festivalul Internațional "Coroana Vârșețeană", ediția a XIX-a, a fost deschis oficial duminică și se desfășoară până miercuri, 13 iulie a.c.


Deschiderea festivalului a fost precedată de un program revial însoțit de numeroase evenimente, iar pentru invitații și participanții festivalului a fost organizată recepție la Primărie unde au fost întâmpinați de primarul Dragana Mitrović, informează evrsac.rs.

Dragana a salutat oaspeții dorindu-le succes în partea competițională a Festivalului Internațional "Coroana Vârșețeană". În acest an ansamblurile participante la Festival au venit din Rusia, Turcia, Columbia, Costa Rica, Chile, Bulgaria, Slovacia, România și Serbia.

Specificul și misiunea acestui festival international este păstrarea patrimoniului cultural, prezentând cele mai valoroase realizări ale folclorului international. Până în prezent, în Vârșeț s-au prezentat mai mult de 500 de formații folclorice de pe cinci continente.

 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua și Sărbătoarea Liceului ”Borislav Petrov Braca” din Vârșeț

Ziua Liceului „Borislav Petrov-Braca” din Vârşeţ şi patronii spirituali ai acestei instituții de învățământ - Sfinții Chiril și Metodie au fost marcați în mod festiv, prin cântece, dansuri și poezii, pe data de 24 mai a.c., în amfiteatrul Liceului.

Ziua în care Vârșețul a fost amenințat de erupția vulcanică!

Din adâncul muntelui s-au auzit bubuituri, de parcă lava, sub înaltă presiune, amenință să explodeze tot momentul la suprafață. Înspăimântați de erupția vulcanică, cetățenii au trimis o delegație la primărie, unde au încercat să-i liniștească explicându-le că Vârșețul și zona înconjurătoare nu este amenințată de nici un vulcan. Dar degeaba, frica era mare.

Ziua Culturii Naționale ”Dor de Eminescu” la Vârșeț

La ”Casa Butoarcă” din Vârşeț, respectiv la sediul Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia și al Societății de Limba Română din Voivodina, a fost marcată Ziua Culturii Naționale, respectiv ziua de naştere a marelui poet român Mihai Eminescu.